Temat: Opierać prawą rękę o korpus?
Wielu dobrych gitarzystów opiera podczas grania mały palec o korpus pod strunami. Należy tak trzymac prawą rękę? Co to daje? Przykłady:
[video]http://www.youtube.com/watch?v=n7FgjfcKuuo[/video]
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wielu dobrych gitarzystów opiera podczas grania mały palec o korpus pod strunami. Należy tak trzymac prawą rękę? Co to daje? Przykłady:
[video]http://www.youtube.com/watch?v=n7FgjfcKuuo[/video]
Tak jest po prostu wygodniej, dłoń jest oparta o korpus, nie trzymasz jej w powietrzu i jednocześnie nie męczy Ci się ręka
Ja tam dłoń opieram o mostek albo o struny kiedy chce tłumic. Grzesiek tak przy okazji masz dobrego taba do Stream of Consciousness? Ja znalazłem same na pół tonu w dół, a na tej płycie chyba DT grało cały ton w dół.
Ale opierając rękę na mostku trochę tłumisz A tabów nawet nie szukałem, bo nie pracowałem nad tym kawałkiem jeszcze..
PS. Spróbuj obniżyć strój o cały ton i zagrać z tych tabów co znalazłeś.
Hm mamy chyba takie same mostki i mi się nie zdaje żebym tłumił nawet trochę Ale może się nie znam
Niby tak, ale jak opieram dłoń na mostku to muszę oprzeć ją jak najdalej od strun żeby ich nie tłumić i tym spoosobem jest mi trochę niewygodnie, bo do kostkowania dłoń wygina się trochę nienaturalnie
Dzięki, dałeś mi do myślenia, jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie jak należy trzymac to się nie krępujcie.
Wielu dobrych gitarzystów opiera podczas grania mały palec o korpus pod strunami.
Jeżeli ja też tak trzymam, to też jestem dobrym gitarzystą? Fuck yea
Jak widac jesteś
Tak jest po prostu wygodniej, dłoń jest oparta o korpus, nie trzymasz jej w powietrzu i jednocześnie nie męczy Ci się ręka
Już pytałem dokładnie oto samo w innym topicu ale nie uzyskałem odpowiedzi więc jeszcze raz: Czy trzymając w ten sposób dłoń ciągle jest robiony palm mute? Jak nie to nie wiem dalej jak oni ją układają
Niektórym tak wygodnie i tyle Znam wielu gości którzy nie umieją wogóle grać bez tak położonego palca, za to ja nie mogę grać z palcem. Cała filozofia
wychodzi na to że ja jestem jakąś hybrydą bo gram i z palcem an korpusie i bez a ja mam trochę inne pytanie odnośnie prawej ręki ;] macie jakieś dobre ćwiczenia na szybkość kostkowania ? bo mi prawa ręka nie wyrabia z szybkością przy solówce "Do Kołyski" ;]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc