Odp: grypek5
powiadam ci ze to zacna gitarka jak i z wygladu tak i dzwiekowo ja chce wkoncu swojego elektryka xD moze ktos sie zlozy? xD joke. musze sobie pozbierac, a tu tyle wydatkow sie szykuje ehh ...
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
powiadam ci ze to zacna gitarka jak i z wygladu tak i dzwiekowo ja chce wkoncu swojego elektryka xD moze ktos sie zlozy? xD joke. musze sobie pozbierac, a tu tyle wydatkow sie szykuje ehh ...
koleś masz talent zajeb*sty ja nie chce wiedzieć co by było gdybyś siedział przy gitarze 24/7 xd
polski jimi hendrix? xD
Ladnie zagrane, na lampie fajnie bylo by cieplo slychac.
oabliss- Jimi gral mimo wszystko swoje piosenki.
no,ale jakby zaj*biscie gral innych piosenki, to potem sam by dobrze gral no nie? x.X
no,ale jakby zaj*biscie gral innych piosenki, to potem sam by dobrze gral no nie? x.X
nie.
granie coverow i komponowanie zaj*bistej muzyki to 2 inne rzeczy
Dokladnie.
Nie kazdy umie skomponowac wlasne (dobre) kawalki.
Cover bardzo fajny, gitarka rowniez
oabliss napisał/a:no,ale jakby zaj*biscie gral innych piosenki, to potem sam by dobrze gral no nie? x.X
nie.
+1000000000000000000
Jak już sobie technikę wyrobiłeś to teraz skup się nad improwizacją.
oabliss napisał/a:no,ale jakby zaj*biscie gral innych piosenki, to potem sam by dobrze gral no nie? x.X
nie.
To samo chcialem napisac.
Grac dobrze technicznie to nie znaczy ze ma sie pomysly na wlasna piosenke. Nauczyciele w szkolach np. technicznie zagraja wszystko (no prawie) a drugiego master of puppets nie stworza, bo gdyby mogli juz by na scenach wymiatali.
Nauczyciele w szkolach np. technicznie zagraja wszystko (no prawie) a drugiego master of puppets nie stworza, bo gdyby mogli juz by na scenach wymiatali.
Znam wiele zespołów z pięknym kompozycjami, ale nie 'wymiatają na scenach', bo popularność zależy bardziej do szczęścia i umiejętności sprzedania się, a nie od talentu muzycznego. Z resztą kompozycja mastera jest dość prosta, takie jechanie po skali chromatycznej (też bardzo lubię tą piosenkę, ale szczytem kompozytorskim to ona nie jest).
no wlasnie i o to mi chodzi. Nie trzeba wymiatac na gitarze (banalny master albo naparzanie paru riffow(ac/dc)), chodzi o pomysl na dobra piosenke, o kielek w golowie na samym wstepie jak to ma brzmiec.
Krester napisał/a:Nauczyciele w szkolach np. technicznie zagraja wszystko (no prawie) a drugiego master of puppets nie stworza, bo gdyby mogli juz by na scenach wymiatali.
Znam wiele zespołów z pięknym kompozycjami, ale nie 'wymiatają na scenach', bo popularność zależy bardziej do szczęścia i umiejętności sprzedania się, a nie od talentu muzycznego. Z resztą kompozycja mastera jest dość prosta, takie jechanie po skali chromatycznej (też bardzo lubię tą piosenkę, ale szczytem kompozytorskim to ona nie jest).
Aby się wybić trzeba zrobić coś nowego,a nie którzy chyba licząc że będąc taką kopią np. acdc,albo jakiegoś zespołu death metalowego się wybiją.
Jak jest się dobrym,zrobiło się coś oryginalnego,oraz na koncertach na scenie nie stoi się jak kołek,tylko ma się jakiś kontakt z publiką,to jest bardzo duża szansa na wybicie.
Witam, po długiej przerwie wrzucam solówkę z symphony of destruction. Mam nadzieję, że się Wam spodoba . Acha, sorry za piżamkę
[video]http://www.youtube.com/watch?v=3iK5lrHN … ideo_title[/video]
Czekam na komentarze
zacnie
licze na full cover
Witam,
co powiecie na taką solówkę ?
w sumie niecałe 3 dni się jej uczyłem ale wyszło fajnie i fajne brzmienie z poda.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=29CTbIs- … ideo_title[/video]
Pozdrawiam
jak zwykle, zajebioza ^^
Dzięki Panki za komentarz Mam pytanko czy też grasz na gitarce bo nie ,,chwaliłeś" się jeszcze filmikami Też jestem z Zielonej Góry Pozdro
kiedys bylo pare filmikow z dobrymi opiniami http://www.gitaradlapoczatkujacych.pl/f … 9147#p9147 . Niestety pewnego pieknego dnia złamałem 3 palce lewej reki, a jakis czas pozniej na prawym nadgarstku pojawił mi sie torbiel, takze gitara zostala sprzedana, obecnie posiadam jakiegos tam akustyka, teraz tylko pobrzdekuje sobie od czasu do czasu
mysle nad zakupem bassu, z tym ze mam pare innych rzeczy ktore zajmuja duzo czasu takze nie wiem jak to bedzie ;P
Rzeczywiście zacnie
Ile Tobie zajęła nauka sola do Symphony i dojscie do takiej wprawy jak na filmie?
Zaskoczyłłeśmnie tym Megadethem, coraz nas wiecej xD
Chyba muszę sie postarać o cover sola do Tornado of souls(końcówka mi została do nauczenia)
Solo do Symphony było dla mnie w cholerę trudne. Zacząłem się go uczyć chyba z 6 miesięcy przed nagraniem filmiku czyli dość długo a aż tak rewelacyjnie nie zagrałem. Powiem, że solówka do Tornado wygląda na dużo trudniejszą, bym musiał chyba poświęcić kolejne pół roku na naukę . Zauważyłem, że warto podnosić sobie poprzeczkę i uczyć się trudnych solówek gdyż rokuje to szybszy progress nauki gry na gitarze. Solo z Mastera zacząłem się uczyć chyba po 2 tygodniach od kupna gitary, jak sobie oglądam filmiki to mi się śmiać chce jak grałem, ale w końcu się nauczyłem tylko tak mi się znudził przez ten czas oraz tak zdarłem wtedy palce przez niego, że nie mogę już go słuchać. Mam misję, żeby jeszcze się nauczyć kilku solówek, które uwielbiam a potem zaimprowizuję własną, wspaniałą:lol: hehe ... także jeszcze parę lat. Pozdro
kurcze, to tak jak ja z tym solem od symphony...jakies 4 miesiace i jeszcze nie umiem zagrać równo z friedmanem xD
Tworzy cholernie trudne solówki, ale warto sie ich uczyc...wyrobic technikę i sa dobre jako ćwiczenia w sumie
(i genialne oczywiscie:D)
Hello,
dawno mnie tutaj nie było :)zamieszczam cover świetnej piosenki. Według mnie wyszło bardzo dobrze a na dodatek zabawnie
Toś się chłopie pokazał. Z filmiku mogę tylko wiedieć, że fajne brzmienie ukręciłeś.
PS. żadna piosenka nie irytuje mnie tak jak ta
dzięki, ja uwielbiam tą piosenkę
Mistrz 2-go planu mnie rozwalił
A co do wykonu to dobrze, bo chyba nie miałeś się czym popisac
Nowa gitara i nowy cover
http://www.youtube.com/watch?v=YkdBhHz5HaU
Jest trochę błędów ale nie jest tak źle dlatego wrzucam. I gitarką trzeba się pochwalić bo jest czym
zajebioza od 3;35 \m/
Dzięki wielkie. Jutro jak się wyrobię to nagram w końcu całego mastera. Pozdro
nowy cover Slayer - world painted blood
nie jest może jak w oryginale bo całość zagrałem ze słuchu i mogą być błędy. Z solo to już w ogóle
http://www.youtube.com/watch?v=0sJz7Nty-BM
brzmienie też nie jest jakieś super. Trochę jest bawienia się z podem ale zawsze to lepsze niż dźwięk z cyfrówki
Dla mnie wymiatasz. Solówkę rzeczywiście trochę inaczej zagrałeś ale i tak wymiotłeś. Brzmienie gitary jak dla mnie super. Brzmi nawet ciężej niż w oryginale. Zamiast nagrywać covery przed kompem powinieneś założyć zespól
Dzięki za komentarz. Co do zespołu to jeszcze długa droga. Poza tym w mojej okolicy chyba nikt na niczym nie gra a jednoosobowy zespój to za mało
Dzisiaj, czyli 18 grudnia mijają 3 lata od kupna mojej pierwszej gitary a zarazem nauki gry, także wypada wrzucić filmik
Bardzo fajnie zagrane, równo, solówka też ok, dobra robota.
dzięki
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc