Odp: [Gitara klasyczna i akustyczna] Co wybrać?
Cześć, zanim podjąłem się procesu rejestracji długo czytałem wasze forum. Nie jestem gitarzystą, mam jedynie takie marzenie, jednak zawsze coś stawało na drodze miedzy mną a gitarą.
Z lektury forum wynika, że co drugi użytkownik tego działu pisze "pierwszy post".
Mój może jest pierwszy, ale prawdopodobnie nie ostatni.
Nareszcie w moim życiu poukładało się wystarczająco, ażebym mógł zacząć spełniać marzenia.
Już wiem, że chcąc grać na elektryku powinienem przebrnąć przez etap "akustyczny". Wiem wiem, że nie koniecznie, ale uważam, że to taki rodzaj nauki progresywnej. Ale wracając, po przejrzeniu miliarda forów, i przeczytaniu hektolitrów literek stwierdzam, że najlepszym dla mnie przystankiem na drodze do fajnego szarpidructwa będzie Yamaha F310.
Nie zadaję pytania w stylu jaką gitarę mam kupić na początek bo te informacje mogę znaleźć bardzo łatwo. Chodzi mi bardziej o stronę techniczną zagadnienia. Można powiedzieć, że pieniądze nie są problemem, ale wybrałem akurat ten "podstawowy" ponieważ uznałem, że "na początek wystarczy". Jednak problem drzemie gdzie indziej. W mojej wiosce niema sklepu muzycznego i jestem zmuszony zamówić gitarkę przez internet. Wiem, nie powinienem bo trzeba posprawdzać, obadać, po dotykać itp. Nie mam możliwości.
Wybrałem więc
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000 … d_i=468294
W czym tkwi problem. Porównywałem ceny gitar w sieci i są na prawdę najróżniejsze (cena w funtach bo mieszkam w UK) i nie wiem, czy to możliwe, aby gitara z tego linku była "tą Yamahą" a nie "Jamahą" czy "Yamacha".
Co do jakości instrumentu spodziewam się loterii. Jestem na to gotowy najwyżej będę bawił się w odsyłania i inne klocki.
Proszę o wyrozumiałość bo moje pytanie ma charakter szczegółowy a nie ogólny.
Jak nie chce Ci się czytać całego posta!
Czy gitara z linku to faktycznie to co w opisie, za taką cenę?