Temat: Wyjechane progi
Witam. Otóż mam dosc wyjechane progi (od mojego extremalnego grania) i czy orientujecie sie ile moze kosztowac nabicie nowych, albo sie to nie oplaca. Z gory THX za odp POZDRO
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. Otóż mam dosc wyjechane progi (od mojego extremalnego grania) i czy orientujecie sie ile moze kosztowac nabicie nowych, albo sie to nie oplaca. Z gory THX za odp POZDRO
Czy się opłaca? Zależy jakie masz wiosło. Myślę że u lutnika z 1000 musisz wyłożyć za coś takiego. No może niecałe. 1000 to max.
Pozdr
"Wysyłałem ostatnio maila do Langowskiego z pytaniem ile kosztowałaby wymiana progów w basie. Przy palisandrowej podstrunicy 160zł, przy klonowej 200zł (trzeba malować). Za sam szlif, bez wymieniania 60zł. Podejrzewam, że przy elektryku ceny będą podobne."
hahaha maciej131313 za 1000 to ja mam nową gitare
sorki pomylilo mi sie. pamietam, rozmawialem kiedys z lutnikiem ile by kosztowalo nabicie progow nowych, bo gitarka nie stroiła. z rok temu to bylo. wlasnie tyle uslyszalem. pewnie dlatego, ze trzeba by nabic progi minimalnie dalej lub blizej, a to sie robia z podstrunnica problemy.
ale to chyba nie ma różnicy. podstrunnica oprocz ilości progów taka sama.
Heh Dawisiek wiesz ze teraz stratocastery sa produkowane specjalnie fabrycznie sfatygowane ?
No dobra to taka ciekawostka a co do Twojej gitary to czy na prawde potrzebne Ci sa nowe progi ? jak tak to dokladnie nie znam ceny ale to nie kosztuje tysiaka ;P chyba ze chcesz dodac cos swojego ^^
Może daj fotkę jak to wygląda Jak myślę że ty masz mahoniowy gryf ??
PS.Dawisiek za 1000 zł to masz 1 i 1/2 bo Epiphone DR-200 ce Kosztuje ok. 600-800 zł
hehe za 1000 to ja nie wiem czy nie lepiej kupić nową gitarę. Ale jak nabicie nowych progów kosztuje okolo 100 zł to chyba można spróbować- skoro jesteś przywiązany do swojej gitarki
Lutnik za nabicie progów bierze 250 zł u mnie w mieście, ja mam takie pierdoły za darmo
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc