Odp: Dawisiek21
Nie wszystkie miksy są robione tak samo.
Pomysl zanim cos napiszesz
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie wszystkie miksy są robione tak samo.
Pomysl zanim cos napiszesz
robicie offtopa
Proponuje żebyś nagrał covery Black Sabbath np. Paranoid, Iron Iron Man. Wiem ty ubóstwiasz AC/DC i ich utwory grasz wyśmienicie ale zmiana repertuaru na pewno by ci nie zaszkodziła lecz pomogła. Po za tym to ty grasz nie ja, jest to tylko moja propozycja, i zapomniałem o najważniejszym dzięki tobie to forum staje się popularne na twoim przykładzie możemy zobaczyć ze wciągu roku możemy osiągnąć mistrzostwo.
wciągu roku możemy osiągnąć mistrzostwo.
Nie możemy. Tak naprawdę to co gra Dawisiek i wszyscy z tego forum jest... proste. I nawet nie chodzi o technikę tylko o umiejętność dobrego zaimprowizowania, dogranie czegoś swojego, co brzmi zgodnie z oryginałem. Tego się uczy latami.
Dokładnie.
Możesz zapieprzac po gryfie rowno z tempem 220,ale jesli nie potrafisz nic sensownego z tego zrobic to na nic ci to.
Z całym szacunek dla Dawiśka (to nie jest żadna zlosliwa uwaga) ale mistrzostwa on nie osiagnal.Na swiecie jest kilku gitarzystow o ktorych mozna powiedziec ze sa mistrzami,ale opanowac gitary w 100% nikt nie opanowal.
Improwizacja jest najwazniejsza.
Sweet napisał/a:wciągu roku możemy osiągnąć mistrzostwo.
Nie możemy. Tak naprawdę to co gra Dawisiek i wszyscy z tego forum jest... proste. I nawet nie chodzi o technikę tylko o umiejętność dobrego zaimprowizowania, dogranie czegoś swojego, co brzmi zgodnie z oryginałem. Tego się uczy latami.
Uważam że dla kogoś jest to mistrzostwo ponieważ może zagrać utwory swoich ulubionych kapel. Mistrzostwo to szeroki pojęcie dla jednych oznacza opanowanie gry na gitarze, a dla drugich zrobienie czegoś co sprawia im przyjemność.
A dla jednych trafienie rzuconą butelką do kosza, argumentując w ten sposób. O czym ty mówisz człowieku?
,,Mistrzostwo'' nie macie o czym pisać
Proponuje żebyś nagrał covery Black Sabbath np. Paranoid, Iron Iron Man. Wiem ty ubóstwiasz AC/DC i ich utwory grasz wyśmienicie ale zmiana repertuaru na pewno by ci nie zaszkodziła lecz pomogła. Po za tym to ty grasz nie ja, jest to tylko moja propozycja, i zapomniałem o najważniejszym dzięki tobie to forum staje się popularne na twoim przykładzie możemy zobaczyć ze wciągu roku możemy osiągnąć mistrzostwo.
Po przeczytaniu tego posta, zabarlem gitarę i zacząlem cos grać innego i choc nie jest to Black Sabbath, ale Nirvana i Smells Like Spirit. Dzwięk nie jest moze zajebiscie podobny ani na zwrotce nie gram na cleanie (nie mam zadnego pedala narazie). Wyciszylem prawy kanal zeby mnie bylo slychać troche bo na obu to kijowo brzmialo. Szczegolnie w tej piosence podoba mi sie refren jak i solo, (linia melodyczna tego co sie spiewa na zwrotce), takie moje blebloly... Pozdro i Kocham Was :*
[video]http://www.youtube.com/watch?v=A0KRQBQ4V4E[/video]
SUPER !!! pierwszy raz widzę żebyś grał coś innego niż AC/DC ^^ ale i tak świetnie Ci to wyszło
Super zagrane, wreszcie coś nowego
Ale jak uslyszałem końcówkę (4.40) od razu mi do głowy cos z AC/DC przyszło, tylko nie pamiętam tytuł
O to chodziło
Dawisiek21 jestem pod wielkim wrażeniem. Teraz widzę że potrafisz grać nie tylko piosenki z repertuaru AC/DC i chwała ci za to.
bardzo ładnie Sam sie zastanawiam, czy wreszcie czegos nie narac, ale narazie nie mam sprzętu odpowiedniego
super, świetnie ci wyszło, powiedz, jak robisz te cztery ixy ? (te tłumienia) ja do dzisiaj tego nie rozpracowałem
Palm Muting albo tłumisz palcami (po prostu trzymasz palce lewej ręki na strunach).
Ja to wale z gory naprzemiennie ze zwyklym tlumieniem i brzmi jak trzeba.
Palm Muting albo tłumisz palcami (po prostu trzymasz palce lewej ręki na strunach).
Palm muting to tłumienie prawą ręką. Kładziesz ją w okolicy mostka.
X gra się lewą ręką, w sensie kostkujesz normalnie, a lewa ręka tylko spoczywa nad progiem, nie dociska struny
WiedźMatt napisał/a:Palm Muting albo tłumisz palcami (po prostu trzymasz palce lewej ręki na strunach).
Palm muting to tłumienie prawą ręką. Kładziesz ją w okolicy mostka.
X gra się lewą ręką, w sensie kostkujesz normalnie, a lewa ręka tylko spoczywa nad progiem, nie dociska struny
a czyli tak jak grałem, pytałem bo zauważyłem, że Dawid nie tłumi lewą ręką, tylko chyba prawą ale nei jestem pewien
@Szefo:
Napisałem "ALBO" ;p
W sensie Palm Muting ALBO tłumienie palcami (w nawiasie wytłumaczone tłumienie palcami).
Ale dobrze że pilnujesz
Dawisiek naucz się Iron Mana Black Sabbath, ja sie naucze Back in Black AC/DC i zrobimy Collaboration
jakby co to ja też się mogę pisać, mogę dograć jakąś solówkę (impro)
ja bym grał rytmiczną
dobra słuchajcie możemy w trójke nagrać iron mana, beatle dogra nam solówy
Wes znajdz jakas fajny backtracks do Iron Mana
ja umiem iron mana od kilku miechów a co do gry dworok - oby tak dalej
może razem kiedyś byśmy coś zagrali
@Dawisiek21 super
@megamarcin
dworok
o co kaman ?!
Dajesz radę
@Dawisiek21 jak zwykle wspaniale
@megamarcin
dworok
o co kaman ?!
To jest moje zewnetrzne, szkolne przezwisko...
Dawisiek a co ono znaczy?
To jest moje przezwisko artystyczne, internetowe, Dawisiek21, pozatym tez keidys tak do mnie mowiono
Postanowiłem sobie cos zaimprowizować, jest duzo fałszow ale mysle ze wyszlo dosc dobrze. Co wy na to?
Sorry Gitarzystek ze do tego co ty ale spodobalo mi sie...
ja się nie gniewam nawet dobrze, że z mojej inicjatywy trochę coś nagrałeś...
A co do improwizacji - genialne, jakbyś bardziej szkliste brzmienie ustawił to jak BB King
No chciałem na cleanie bardziej ale nie dalo sie pieca tak ustawic, caly czas przesterowane bylo
Całkiem fajna improwizacja. Czujesz bluesa
Świetnie ci to wyszło, nie wiem czy poruszałeś sie po jakiejś skali czy zwyczajnie sam z siebie losowe dźwięki grałeś ale ja tu slysze prawdziwie dojrzałego bluesa
a jeżeli chcesz ustawić czysty dźwięk a używasz przestera z pieca musisz GAIN skręcić na 0 nawet jeżeli wyłączyłeś przester i najlepiej też skręć na 0 potencjometr GAIN volume
Chyba też nagram jakieś impro. Może na poczatek ten co jest w kursie w a-mollu.
Świetnie ci to wyszło, nie wiem czy poruszałeś sie po jakiejś skali czy zwyczajnie sam z siebie losowe dźwięki grałeś ale ja tu slysze prawdziwie dojrzałego bluesa
a jeżeli chcesz ustawić czysty dźwięk a używasz przestera z pieca musisz GAIN skręcić na 0 nawet jeżeli wyłączyłeś przester i najlepiej też skręć na 0 potencjometr GAIN volume
gdybym mial galke GAIN to pierwsza wyladowalaby na 0, a i oczywiscie gralem skalami...
[video]http://www.youtube.com/watch?v=APbFrx4zMvM[/video]
Nie wiem co mnie naszło, zawsze podobał mi się ten moment i postanowiłem go opracować.
No i oczywiście nie miałem co robić.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc