Odp: lis1994
dzieki
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dzieki
znalazłem sam
http://www.songsterr.com/a/wa/song?trac … p;id=23637
Fajnie, popracuj jeszce nad wyeliminowaniem tego świszczenia. Pograj twardszą kostką, bo miękką aż słychać jak przeskakuje z jednej struny na drugą (btw, kiedyś słuchałem jakiejs piosenki, na akustyku, i chyba bylo grane właśnie miękką kostką bo prawie w ogole nie było słychać dźwięku strun, tylko kostkę).
I jeszcze takie moje odczucie (nie wiem może to wina kamery), ale twoja gitara (przynajmniej na tym filmiku) brzmi tak strasznie metalicznie, wysoko, bez basu.
filmik był nagrywany aparatem nie kamerą ^^' dzięki za rady ;]
nagraj jakies próbki swojego nowego sprzętu jestem ciekaw jak się będzie spisywał piec
hmm piecyk dopiero będzie wczoraj się skończyła aukcja dzisiaj byłem w banku zrobić przelew ^^ mogę coś nagrać ale podpinając do komputera
niee, może poczekaj na piec, bo głównie o niego mi chodzi
coż piec ma być wysłany niestety pocztą więc chwile nań poczekam ... z resztą nie wiem czy dobrze zrobiłem kupując go xd w końcu ma on 65 W
wiesz trzeba też patrzeć w przyszłość, może jakieś próby koncerty??
coż piec ma być wysłany niestety pocztą więc chwile nań poczekam ... z resztą nie wiem czy dobrze zrobiłem kupując go xd w końcu ma on 65 W
Mam ten sam problem. Zakupiłem lampe 100W.
niby tak ale mimo wszystko może być dość głośny xd
@up co innego lampa 100 W a co innego tranzystor 65 w sumie tak porównując to ja będę w lepszej sytuacji
niby tak ale mimo wszystko może być dość głośny xd
@up co innego lampa 100 W a co innego tranzystor 65 w sumie tak porównując to ja będę w lepszej sytuacji
Tak szczerze mówiąc to będziesz w sytuacji lepszej tylko jeśli chodzi o granie w domu.
no niby tak
no lisek czekamy na nowy filmik z nowym sprzetem
no właśnie, ja też nie mogę się doczekać, chciałbym usłyszeć Cię na elektryku
już dawno bym coś wrzucił ale brak chęci xd w ogóle ostatnio nic mi się nie chce ^^'
za dużo trawki
ja nie pale nie pije nie biore xd
[video]http://www.youtube.com/watch?v=yFvkLEn0FjQ[/video] proszę prosiliście to macie ^^ niezbyt mi to wyszło muszę jeszcze popracować z tym piecem bo nie brzmi mi tak jak bym chciał doradzajcie
Pare fulli urwanych,poza tym musisz ogolnie dopracowac to solo
postaram się nagrać dzisiaj jeszcze raz ^^
[video]http://www.youtube.com/watch?v=QItBCxa8GZI[/video] nie chciało mi się nagrywać jeszcze raz NEM'a więc nagrałem coś innego i myślę że i tak nawet lepiej mi poszło niż przy NEM grałem do GP bo nie chciało mi się przestrajać gitary xd komentujcie
świetnie, pięknie, super
fajnie Ci idzie na elektryku, nie mogę się do niczego przyczepić próbowałem zrobić te bendy na początku u siebie na strunach dwunastkach... pod paznokciem to mi się białe robiło
Trochę jakby rozstrojona. Jak dasz radę to dźwięk nagrywaj mikrofonem przystawionym do pieca, bo czuję, że Twoj sprzęcik może brzmieć o wiele lepiej, a aparat troche psuje dźwięk. PS podkręć więcej basu
bendy są niedociągnięte, trochę popraw artykulację - te bendy tam na początku solo nie są takie od razu tam trzeba tak pociągnąć - wiesz o co chodzi. Pamiętaj, że nie można zostawić struny uderzonej i nic z nią nie zrobić, szczególnie na wysokich progach. Trzeba albo zawibrować albo zrobić slide w dół czy w górę, albo podciągnąć lekko pod koniec - twoja inwencja. No i ja mimo wszystko do tej solówki dałbym ciut więcej gainu.
obecnie mam mikrofon w kamerce za około 70 pln i w szufladzie mikrofon ze słuchawkami za jakieś 12 pln ^^' czym będzie lepiej nagrywać? i dzięki możecie coś jeszcze doradzić a gitara wydaje się rozstrojona przez aparat zapewne ^^
@up racja mogłem dać więcej gainu miałem go zaledwie około 4.5 a z tymi bendami to nie do końca rozumiem o co ci chodzi ^^' jakby co ja gram na 10-tkach daddario z owijką na strunie g i jest ją trochę ciężej podciągać niż resztę
ja nagrywałem TNT takimi od słuchawek, ale teraz się coś rozwaliły, zamówiłem taki wokalowy Azusa DM-525. Do nagrywania oczywiście.
a gitarzystek kiedy ty coś nowego nagrasz ?
jak mi przyjdzie mikro
z Dawiśkiem nagrywam Back in blacka, ja rhythm. Zainspirowany Malcolmem Youngiem zamierzam ponagrywać partie rytmiczne kilku piosenek AC/DC. Próbuję skoordynować ROCKERA
Lisie, lepszy bedzie ten od sluchawek
ok dzięki za rady oczywiście jak robię coś jeszcze nie tak to mówcie ;] albo raczej piszcie
a z tymi bendami to nie do końca rozumiem o co ci chodzi
Nie wiem jak to wytłumaczyć, spróbuję tak: Powiedzmy, że musisz podciągnąć o 2 półtony jakąśtam strunę do jakiegośtam dźwięku. I ty nie podciągasz idealnie te 2 półtony tylko powiedzmy 1,5 półtonu (1 półton i ćwierćton) i bardzo to fałszuje.
zamówiłem taki wokalny
błąd
dzięki za krytykę ;] na pewno nie zaszkodzi a pomoże
Gitarzystek napisał/a:zamówiłem taki wokalny
błąd
wokalowy, jak mówi allegro mi podkreśla, więc napisałem wokalny, ale już poprawione na ten wokalowy
Niektore bendy strasznie falszuja,gitar jakby troszke rozstrojona?
gitara nastrojona ;] według mnie najgorsze są te bendy na początku pierwszego solo reszta wydaje mi się ok
hippie napisał/a:Gitarzystek napisał/a:zamówiłem taki wokalny
błąd
wokalowy, jak mówi allegro mi podkreśla, więc napisałem wokalny, ale już poprawione na ten wokalowy
nie nie, nie chodzi o to chodzi o to, że wokalny do nagrywania gitary to jednak chyba trochę nietrafione
gitara nastrojona ;] według mnie najgorsze są te bendy na początku pierwszego solo reszta wydaje mi się ok
Niby tak ale grasz tak niepewnie, tak jakbyś no zgadywał co zagrać. Musisz być pewien co grasz.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc