Ja także witam wszystkich, na wstępie chcę skierować kilka słów do pana Darka (pierwotnie zamierzałem zrobić to przez maila, ale gdy zobaczyłem, że niedawno powstało forum, skierowałem dziś swoje kroki tutaj).
Jestem bardzo wdzięczny za stworzenie kursu - coś dla prawdziwych n00bów, tego jeszcze nie było ;P Dzięki niemu w łatwy i przyjemny sposób zapoznałem się z gitarą...
To jest kawał dobrej roboty Dziękuję w imieniu swoim i wszystkich początkujących gitarzystów
Teraz opowiem, co skłoniło mnie do nauki gry na tym instrumencie.
Już wcześniej miałem do czynienia z muzyką na trochę bardziej poważnie - mam za sobą szkołę muzyczną pierwszego stopnia, a grałem na trąbce. Po jakimś czasie od ukończenia szkoły instrument ten poszedł w odstawkę, bo chciałem grać dla przyjemności, nie profesjonalnie, a w moim mieście takich możliwości za bardzo nie ma - chcieli mnie wysłać do szkoły muzycznej 2 stopnia gdzieś daleko... Jednak, jak już napisałem, mnie to nie interesowało.
Przez jakiś czas nie grałem na niczym, ale w jakiś czas potem zacząłem bardziej interesować się muzyką gitarową. Mam tu na myśli takie zespoły jak, przede wszystkim, moje najulubieńsze Muchy, poza nimi Myslovitz i Strachy na Lachy.
Wymęczyłem rodziców i dostałem taniego, ale dobrego akustyka.
Początkowo poprosiłem o pomoc w początkach mojego szwagra - jest on muzykiem. Otrzymałem karteczkę z pierwszymi sześcioma akordami: A, E, D, a, e, d.
Po pewnym czasie to przestało mi wystarczać - podstawowe akordy miałem wykute na blachę, ba, umiałem nawet zagrać na nich akompaniament do utworu Beatlesów "Ob-la-di, ob-la-da".
Szwagier pokazał mi akordy G i a7, dzięki czemu umiałem zagrać już akompaniament do "Knocking to the heaven doors"...
Jednak i tego było mało, więc wreszcie zacząłem grzebać w sieci, aż natknąłem się na stronkę "gitaradlapoczatkujacych.pl"
I tak się zaczęła moja prawdziwa przygoda z gitarą. Kurs szczęśliwie ukończyłem dzisiaj, niektórych działów nie musiałem gruntownie przerabiać, dzięki mojej wcześniejszej przygodzie z muzyką w szkole muzycznej...
Obecnie sam szukam akordów i tabulatur w sieci i umiem już zagrać całkiem sporo
Na koniec pozdrawiam wszystkich użytkowników tego serwisu, a szczególnie serdecznie jego autora
Może i jestem zerem, ale będę walczył!