Odp: Alias
Czyli nagrywanie więcej coverów z takim kijowym sprzętem nie ma sensu?:(
--------------------------------------------------
Schecter Diamond Series Omen 6 i Fender Frontman 25R
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czyli nagrywanie więcej coverów z takim kijowym sprzętem nie ma sensu?:(
graj na tym na czym masz bo niema chyba jakiejś większej tragedii ^^
Mam nadzieje...i tak trzeba do lata czekać na elektryka , będzie mi sie jeszcze snił po nocach
dawisek jeśli mu nie stroi na progach to nic nie zrobi ^^'
To lepiej niech tagie gówno wywali od razu bo jak sie słuch zepsuje to nie bedzie ciekawie. A tak w ogóle to co za shit kupujesz
@up, spokojnie nie każdy ma możliwość kupienia dobrej gitary... I wcale nie jest powiedziene, że nie stroi na progach, jak ma mój słuch jest rozstrojona, pewnie to wina kluczy, skoro dopiero była strojona... Rada: strój przed każdym graniem
no super przez jakies tam 8 godz i się rozstroiła...Dawisiek, kasy za wiele nie miałem na gitarę...
Może i wina kluczy, nie wiem, usunę i nagram jeszcze raz , jak uda mi się to dostroić odpowiednio
EDIT: Jest też możliwość, że to właśnie aparat zniekształca dźwięk.
broń Boże nie usuwaj chodzi o to żeby wrzucać kolejne filmiki, na których widać postępy
no dobra, chyba najbardziej się rozstraja struna e...ten klucz jest tak luźny, że czasami sam się przekręca..podobnie jest w strunach H i G, ale też nie najlepiej trzymają...tylko D,A,E wydają się dobrze trzymać..klucze do wymiany?
Może do wymiany, ale ja sądzę, że kupno gitary nieznanej marki za 300 zł nie było dobrym pomysłem.
Co do coveru no to może faktycznie coś tam nie stroiło, ale były też dosyć dobre momenty i gratuluje próby zagrania solówki
Nie oplaca sie inwestowac w wymiane kluczy do takiej gitary.
Jeżeli ci klucze "latają" to spróbuj je dokrecic u góry na śróbce mi tak "latał" od struny D i dokręciłam i jest git
czasem nie można kluczy dokręcić widzialem takie modele xD
hmmm ja w mojej Yamaszce akurat nie mam takiej możliwości
głupia gitara xD
nic chyba nie poradzę
[video]http://www.youtube.com/watch?v=tEa1-I3NO3w[/video]
Nie mam niczego lepszego do nagrywania, a zorientowałem się, że to aparat zniekształca dźwięk, dlatego wydaje się nienastrojona.....przed graniem stroiłem
Nikt nie oceni?
A co to za radość z oceniania jak nie ma się do czego przyczepić... XD nie no, tak serio to bardzo fajnie zagrane, tym razem wszystko fajnie brzmi więc z tym zniekształcaniem dźwięku to chyba nie jest tak źle.
NARESZCIE zrobiłem coś "dobrze" xD
Hura!
oo fajnie ;D niesluchalem oryginalu, ale to mi sie podoba moglbys podac taby?^^
zeby niebylo zbyt kolorowo to lipa ze nie widac ci lewej reki
Jakoś nie miałem fantazji co do prawidłowego ustawienia kamery, przy następnym nagraniu zwrócę na to uwagę xD
Taby brałem z Ultimate-Guitar.com o ile dobrze pamiętam, ale tu jest łatwiej o wiele :
[video]http://www.youtube.com/watch?v=bLhlX-LtFMc[/video]
Daleko mi do oryginału, moja gitara nigdy nie będzie brzmiała tak jak to cudo....ciekawe tylko na jakim modelu to było nagrane
Witam po przerwie
Elektryka mam od dwóch miesięcy, naszło mnie, żeby w końcu coś nagrać
Troche sie chyba w rytmie w srodkowej części zgubiłem, ale wdaje mi sie, że minimalnie, a poza tym część solówki jest improwizowana, bo zapomniałem jak się gra xD
Opinie i komentarze
[video]http://www.youtube.com/watch?v=RGUqPsdkkEw[/video]
hmm, jak na moje amatorskie ucho mozesz troche popracowac nad plynnoscia dzwiekow(ale tylko w niektorych momentach) no i troszke nad bendami i bedzie ok ;]. jakie masz przetworniki w gitarce? tzn rodzaj
2 hambuckery diamond plus
H-H
Właśnie wydawało mi się, że bendy są w miarę poprawne
Co do urywanych dźwięków to to był przypadek, efekt stresu przed kamerą xD
Przeważnie udaje się płynnie zagrać
No, może ktoś jeszcze oceni?
Konstruktywna krytyka, może być ostra, jakoś przeżyję ;D
tak z tymi bendami oczywiscie jest ok, troszke tylko, ale to spokojnie dopracujesz ;]
hmm bo sie zastanawiam, co robi slash zeby meic taki pociagly dzwiek jak np. solo november rain.
dobrego benda?
nie wydaje mi sie, widzialem filmiki jak goscie przelaczja chyba przetworniki, nie znam sie na tym za bardzo.
Feeling i tyle.
E, komentować filmik!
o slashu se gdzie indziej pogadacie
[video]http://www.youtube.com/watch?v=_Vb-h5qtgq4[/video]
Welcome home
3 solo nieźle spieprzyłem, 4 też by sie przydałoby się poprawić, ale nie miałem czasu nagrać jeszcze raz.
Do tego ustawiłem zbyt mocne basy, więc przy prechorusie grajac na stłumionych strunach aparat podskakiwał i powstały dziwne zniekształcenia dzwięku , poza tym raz pomyliłem pedały i włączyłem cleana zamiast przesteru, ale tam....posmiejecie sie troche chociaż
noo widać, żę robisz postępy może nie jest to zagrane perfect, ale palce chodzą Ci już szybko
Dzieki
Jakies sugestie?
Trzeba trenować , to bedzie perfect
no właśnie sugestię już sobie sam napisałeś
Tak jak napisał grzesiek, palce chodzą Ci już całkiem fajnie. Nie zapominaj, żeby oprócz szybkości ćwiczyć też i dokładność. Ogólnie pozytywnie, widać postępy, oby tak dalej
Dzeki, staram sie pracować i nad tym i nad tym...dobija mnie tylko ogrom teorii
tego za dużo jest jak na mnie
[video]http://www.youtube.com/watch?v=QTclX-ZLnHU[/video]
November rain tym razem...sorry za tego benda w 20 sekundzie..daje fałszem po uszach xD jakos tak wyszło
Jest troszke omyłek...ale nie grałem dawno tej solówki....jakos ze 3 - 4 dni ;]
Oceńcie, chyba Lis to lepiej zagrał...
troche wiecej pewności siebie imo Ty to lepiej zagrałeś, ale fakt popracuj jeszcze nad bendami
Nagrałem dwie wersje, w drugiej bendy wyszły lepiej, jednak miałem więcej pomyłek, wiec wrzuciłem ta pierwsza
Dzieki za komentarz
Ktos sie jeszcze wypowie?:D
już mnie obgadują xd fajnie Ci wyszło musze jeszcze raz to nagrać bo ja to nagrywałem kilka dni po nauczeniu się tej solówki więc nie wyszła ona rewelacyjnie ;]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc