Odp: [Wzmacniacze i efekty gitarowe] Co wybrać?
Lamp się nie rozkręca na maksa... Żadnych wzmacniaczy się nie powinno rozkręcać na maksa... bo to psuje jakość dźwięku, tyle.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 24 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Lamp się nie rozkręca na maksa... Żadnych wzmacniaczy się nie powinno rozkręcać na maksa... bo to psuje jakość dźwięku, tyle.
@up
Lampy rozkręca się na maksa żeby je przesterować
hahhaahahahhahahhahahaha nie ma to jak dobry żarcik wieczorem xd xd LOL
Skąd wziąłeś taki głupi pomysł? xd
Ale bzdura, aż się zalogowałem
Uśmiałam się serdecznie
PS. mpx, dawno Cię nie widziałam
Zgaduję, że Ellon się teraz szybko nie pojawi w tym temacie xd
Każdy ma prawo do pomyłki
Witam
Co byście mi poradzili kupić piec czy multiefekt? Chodzi o granie w domu, rock/metal (metallica, satriani, guns n roses itp.) Moja gitara to washburn rx 10 w układzie hss. Powiedzmy, że mógłbym wydać do 300 zł, więc cudów jakis nie oczekuje. Multiefekt jest o tyle fajny, że można się pobawić różnymi brzmieniami i efektami a piec jednak w tej cenie to żadna rewelacja chyba. Dźwięk z takiego efektu puszczałbym przez głośniki z wieży ewentualnie mógłbym też chyba podpiąć pod komputer ( bo sama gitara podpięta pod komputer to porażka...przynajmniej na moim laptopie ) Jeżeli chodzi o piec to myślałem o peaveyu backstage bo z tego co sie orientuje jest ok w tej cenie, ale czy nie będzie pierdzieć? Dźwięk z multiefektu puszczony przez głośniki wydaje mi się że będzie w miare przejrzysty i taki miły dla ucha, w sam raz do pogrania w pokoju Od czasu do czasu pewnie będe chciał coś nagrać. A o efekcie myślałem np digitech rp55.
Za tę kwotę kup POD'a
Kurcze POD to jednak fajna rzecz, ale chyba ciut za droga patrzyłem na używki ale mimo wszystko. A jak ten digitech? jak słuchałem próbek to wydawał mi się ok. I jak ma ktoś ten piecyk peaveya (lub inne tego pokroju) to gra w porządku czy raczej "pierdzi"?
http://allegro.pl/pocket-pod-line6-idea … 12604.html pacz tutaj
Dzięki za linka
Może Ellon po prostu nie słyszał nigdy lampy rozkręconej na maksa
Ogólnie multiefekty digitecha są wyższej klasy.
Ogrywałem rp90 i brzmiał bardzo dobrze.
Co do rp55, to wiem, że sprzedawca z musicmana z mojego miasta na takim chyba grał. Mówił, że świetny multiefekt:)
a gdybyś miał wybierać kupienie tego digitecha lub pieca do 300 zł to co byś wybrał?
A jeszcze sie zastanawiam czy nie kupić pieca a za jakisczas multiefektu tylko moze jakiegoś lepszego.
to trzecie rozwiazanie jest najlepsze.
Ale chyba lepiej efekt i podłączać pod komputer. CIężko znaleźć dobry piec za 300 zł.
Witam ponownie!
Trochę głupio prosić was znowu o pomoc, ale przy elektryku dobrze mi doradziliście, więc mam nadzieję, że teraz też pomożecie. A więc mam już długi czas wzmacniacz Peavey Backstage i o ile na początku fajnie wszystko brzmiało, to teraz po dłuższym czasie czuję niedosyt i chciałbym "coś" więcej od wzmacniacza.
Mam do wydania ~800 zł i myślałem nad:
1.Orange CR35LDX
2.Line 6 Spider IV 30
Ważny jest dla mnie Overdrive (chociaż i tak planuję kupić jakąś kostkę, ale to w przyszłości) i jakość dźwięku. Który byście z tych wybrali? Czy to dobry wybór? A może dacie jakieś swoje propozycje do 800 zł?
Z góry dzięki ;-)
[...] Planuję kupić jakąś kostkę, ale to w przyszłości.
No. W końcu to AŻ 1 zł
Achven napisał/a:[...] Planuję kupić jakąś kostkę, ale to w przyszłości.
No. W końcu to AŻ 1 zł
Nie wiem, czy się zrozumieliśmy, ale chodziło mi o kostkę typu Boss BD2 ale to może ja coś pokręciłem
Achven napisał/a:[...] Planuję kupić jakąś kostkę, ale to w przyszłości.
No. W końcu to AŻ 1 zł
Hahaha xD
Mnie też kiedyś dezorientowały dwa znaczenia "kostek" w slangu gitarowym.
piórko i kostka, better
Szukam dobrego piecyka w zastępie wysłużonego już niestety wzmaka i kolumny (firmy Vermona, może ktoś zna ) w cenie Fendera Mustang II. Chciałem go kupić, ale może znajdzie się coś lepszego w mniejszej/tej samej cenie? Gitara jaką posiadam to Squier Affinity Strat SSS, a kostka (efekt gitarowy, nie taka do grania ) to Boss SD-1.
czesc chciałbym sie was poradzić, w sobote jade kupic swoja pierwsza gitare, bedzie to les paul vintage v100, pan który sprzedaję to wiosła ma również do zaoferowania taki piecyk
http://allegro.pl/combo-gitarowe-marsha … 81938.html
jedyny na jaki mnie stac, przy malej pomocy finansowej ze strony brata ale nie wiem czy oplaca sie to brać, inaczej bede musial grac przy starych glosnikach na kompie, i zbierac w miedzy czasie na cos lepszego, prosze poradźcie dzięki z góry
Witam, jestem dość zielony jeśli chodzi o gitary, bo jedyne doświadczenie jakie posiadam, to gra na klasyku od jakiegoś pół, więc zapytam się o poradę.
Znajomy niedługo planuje zmienić Fender Stratocaster, na coś lepszego i jak dowiedział się, że chciałbym sobie pograć na elektryku, to powiedział, że moze mi sprzedać Fender'a za jakieś 300-400zł (mówił, że nówkę kupił za 1500zł). Teraz pozostaje tylko wzmacniacz. Co nadawałoby się do takiej gitarki ? Nie chciałbym za dużo wydać tak generalnie, może być używka .
skąd jesteś, i ile kasy to jest ' za dużo '
Wzmak 15W na głosniku 12 calowym przebije się przez perkusję? Bo 20 watowy Kustom kumpla daje radę, a jak by sobie poradził Crate FW?
Przester na Crate FW15R daje rade?
Bo gram metal, więc zależy mi na przesterze, dlatego mialem kupic Kustom KG 112FX, ale juz w 3 sklepu dostalem e-mail
Kustom termin dostawy - Nieznany
To lepiej brac czy czekac?
PS
I czytajac troche Crate sciaga radia to prawda?
daje radę, ale nic nie przebije porządnej kostki
Oglądał ktoś piec behringer-gtx30?
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/w … nger-gtx30
Ma 12" glosnik tylko 30wat to za duzo do domu?
@Lobo bez dopałki niekoniecznie przebije.
@Bezimienny 30W to nie za dużo do domu, w ogóle nie ma mocy za dużej do domu, ja czytałem takie opinie, że nawet lampa im więcej ma mocy tym ładniej gra cicho. Mam na myśli taki efekt, że lampa 100W lepiej gra niż lampa 5W przy tym samym (skrajnie niskim) poziomie głośności, a lampa 5W rozkręcona jest już za głośna. Tyle, że tego pieca raczej nie polecam, głośniki Bugery są podobno beznadziejne.
Jestem początkująca i właśnie kupiłam sb Epiphona Les Paul'a 100 i zastanawiam się jaki wzmacniacz. Ogólnie najlepiej nie mniej niż 15 watów, bo do grania z perkusją. Podoba mi się Fender Mustang I i co o nim sądzicie? Właśnie jeśli chodzi o kasę to coś nie więcej niż 500 jakoś tak...
Warto kupić Marshall MicroAmp MS-2 za 115zł, jest dobrym wzmacniaczem? Będę grać w mieszkaniu, a nie chcę zbytnio ogłuszać domowników, więc myślę ,że taki malutki wzmacniacz mi wystarczy.
Posłuchaj sobie także Danelectro N10 Honey Tone i wybierz który bardziej Ci pasuje, jeżeli szukasz wzmacniacza przenośnego.
Ale do gry w domu to kupiłbym jakieś combo osobiście i ew. grał na słuchawkach/niskiej głośności.
Combo- czyli?... Nie znam się. ;P
Wzmacniacz z wbudowanym głośnikiem. (ale taki podłączany do sieci elektrycznej) Piecyk inaczej mówiąc.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzmacniacz_gitarowy
Co lepiej kupic Multiefekt czy Kostkie?
1. Mam Schectera Omena 6 i Crate 15 Fw r
2. Budzet: do 300? moge ew. cos dozbierac
Za 300 zł nie dostaniesz fajnego multi, ale kostkę z przesterem już można wyrwać. Mnie ostatnio bardzo zauroczyła ta, mimo że 'ogrywałem' tylko na youtubie Rocktron Metal Planet http://www.mmmusic.com.pl/efekt-gitarow … p-997.html
Filmik radzę posłuchać do końca, na początku nie robi wrażenia, ale potem daje.
[video]http://youtu.be/ovN1ijKZ3no[/video]
A ta kostka dogadala by sie z Cratem?
Nie mam pojęcia, po prostu rozważ ją jako opcje, bo testy na youtube wypadają zajebiście, Crate ma chyba w porządku głośnik, więc jak wepniesz do końcówki to powinno być ładnie, no ale głowy nie dam.
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 24 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc