Temat: Przetarcie podstrunnicy wilgotną szmatką.
Czy mogę przetrzeć podstrunnicę wilgotną szmatką bez szkody dla drewna? Jeśli to ma znaczenie, to jest z drewna różanego.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy mogę przetrzeć podstrunnicę wilgotną szmatką bez szkody dla drewna? Jeśli to ma znaczenie, to jest z drewna różanego.
Moim zdaniem chyba nie ma znaczenia, raczej nie uszkodzisz, znaczy wiem z doświadczenia bo sam wycieram lekko zwilżoną szmatką gitarę, ale niech wypowiedzą się inni, możę i ja się czegoś dowiem
Ale przecież są różne preparaty do tego przeznaczone. Poza tym, czytałam gdzieś, że można czyścić podstrunnicę kremem Nivea (ale koniecznie Nivea- żaden inny!), wtedy brud z niej wychodzi. Z tą mokrą szmatką bym się nie rozpędzała, bo to w końcu gitara a nie szafka czy coś
no niby tak, ale preparaty gitarowe są dosyć drogie...pamiętam, ze parę razy używałem pronto xD i ładnie schodziło, nie widać, żeby gitara się przez to niszczyła
To nie jest wcale aż taki delikatny przedmiot, bez przesady.
No ok, tylko tyle, że Pronto nie jest do niewykończonego drewna. No chyba, że masz lakierowana podstrunnicę.
Tylko po co myć gitarę ?
Nie każdy lubi mieć zakurzoną i brudną.
Podstrunicę czyści się olejkiem cytrynowym.
a gdzie to nabyć i w jakiej cenie?pierwsze słyszę
A jak mysliszz?
W sklepie muzycznym lub na allegro ;p
Na przykład http://allegro.pl/item912396805_planet_ … unnic.html
Klaudija pamiętaj, że jest różnica między mokrą, a wilgotną . Może kupię taki olejek, ale wychodzi na to, że mogę przetrzeć lekko tą wilogtną?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc