Temat: Jak podwyższyć przetwornik
Siema, ktoś się orientuje? Chcę sie troche pobawić. Chodzi mi tu zeby był bliżej strun. Z góry dzięki za pomoc.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema, ktoś się orientuje? Chcę sie troche pobawić. Chodzi mi tu zeby był bliżej strun. Z góry dzięki za pomoc.
no masz takie srubki po 3 na strone przetwornika, krecisz srodkowa ;p
Tymi zaznaczonymi śrubkami kręcisz góra dół i regulujesz. Tylko uważaj żeby Ci humb nie spadł z tych śrubek, ja sobie kiedyś za bardzo przekręciłem i mi spadł. Trochę się musiałem pomęczyć, żeby wrócił z powrotem na swoje miejsce bez odkręcania ramki
Tune-o-Matic lub Gibson Vibrato
Gibson SG Standard Reissue w/Maestro V.O.S
w opisie pisze, że jest to mostek Maestro (ruchomy)
o dzięki, a da sie go kupic gdzies?
Pewnie tak, ale na pewno tani nie będzie
Większy sustain.
próbka mojego sustainu
http://www.przeklej.pl/plik/sustain-mp3-000cic2tj8cn2j6
hasło: gitarzystek
jakbym wykręcił ten przy gryfie przetwornik i środkowy to by coś dało? Bo ja mam tylko długi sustain przy vibrato
Jeśli masz gitarę z kiepskim drewnem to za bardzo sustainu nie wydłużysz, a poza tym stracisz brzmienie tych singli które wyjmiesz. Jednak jeśli chcesz je wyjąć to musisz zdjąć całą maskownice, wziąć lutownice i je odlutować. Jak dla mnie gra zupełnie nie warta świeczki, już lepiej obniż sobie przetwornik co też wydłuży sustain, ale stracisz na mocy sygnału.
A widzisz tam jakieś inne przy przetworniku?
Tylko nie mów, że na prawdę wyjmujesz...W ogóle co masz za wiosło?
raz już pytałeś... Squier Bullet. Nie wyjmuję, jutro może obniżę trochę, jak coś to znów podwyższę.
Zeby wyjąc przetwornik to trza je chyba wylutować z potencjometra?
przetworniki sa wlutowane do całego obwodu - trzeba je odlutować bo inaczej ich nie wyjmiesz chyba, że je wykręsisz z wiosła i będą wisiały na kablach
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc