Temat: Jaki program żeby grać na elektrycznej bez pieca tylko przez kompa?
Może zna ktoś dobry program żeby grać na elektrycznej bez pieca tylko przez kompa??? I gdzie go można ściągnąć/znaleźć?? bo szukam i nie mogę znaleźć.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Gitarowe → Programy i strony www dla gitarzystów → Jaki program żeby grać na elektrycznej bez pieca tylko przez kompa?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może zna ktoś dobry program żeby grać na elektrycznej bez pieca tylko przez kompa??? I gdzie go można ściągnąć/znaleźć?? bo szukam i nie mogę znaleźć.
GuitarFX 3.04
Jak na razie sama z niego korzystam.
Czy mogłabyś udzielic mi kursu korzystania z tego programu?
Byłbym bardzo wdzięczny
To nie powinno być aż tak skomplikowane. Po włączeniu widzisz mniej więcej to:
Na zielono zaznaczyłam funkcje, które są przydatne przy korzystaniu z tego programu. Jeśli grasz na przesterze, powinieneś mieć wszystkie te funkcje włączone. Jeśli chcesz grać na kanale czystym, przyciskasz przycisk on/off (na niebiesko) przy Distortion Plus. Inną przydatną funkcją w tym programie jest chorus (nie ma go w funkcjach zaznaczonych na zielono, ale po rozwinięciu listy funkcji (strzałka w dół na niebieskim tle) powinieneś bez problemu znaleźć.
Polecam od razu wyłączać podkład muzyczny (zaznaczone na czarno). Jak już wszystko ustawiłeś klikasz start (na czerwono) i możesz grać. Jeśli będziesz słyszeć trzaski itd. przy grze, warto spojrzeć, czy w pasku output (na fioletowo) pasek nie przekracza czerwonego tła. Jeśli tak jest, zmniejszamy to paskiem pod spodem.
Mam nadzieję, że wyjaśniłam zrozumiale :P
Bardzo Ci dziękuję!
Wyjaśniłaś zrozumiale i wszystko co chciałem.
Również dzięki wielkie i za instrukcje też
Proszę bardzo
Ja polecam Guitar Rig 2 lub 3, ale niestety nie jest to darmowy program więc tu już wchodzi w grę inwestycja. Zawsze można ściągnąć demko i też wystarcza. Polecam także Amplitube 2.
Witam, jestem tutaj nowy lecz przeszukałem juz całe forum i mysle ze moje pytanie mozna podczepić pod ten wątek.
Wiem, ze kurs na tej stronie jest świetny i bede z niego korzystał w pierwszej kolejności. Ale chodzi mi o to, ze w internecie szukam "kurs gitarowy dla początkujących", jest to kurs na cd. Nie mowcie, ze jestem piratem, ale sciągnąłem ten kurs, ktory zajmował okolo 650 mb. Pisało ze jest na akustyka a w kursie pojawia sie elektryk. A wszedzie tak jest.
Pytanie moje jest takie: znalazł ktos ten kurs na gitarę akustyczna ? Tam jest wiele rzeczy, ktorych nie ma na tej stronie. Z góry dziękuje
może powiedz coś więcej o tym kursie bo skąd mamy wiedzieć o który chodzi takich kursów może być mnóstwo ...
Czym się różni kurs na gitarę akustyczną od kursu na gitarę elektryczną?
Nazwą ;]
Tam jest wiele rzeczy, ktorych nie ma na tej stronie.
A czego Ci na tej stronie brakuje?
Napisz w wątku O czym jeszcze napisać to dodamy, nie trzeba będzie piracić
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc