Temat: Pasek do gitary
Jaki, w jakiej cenie, na co zwracać uwagę. Czym się rożni pasek od akustyka od tego z elektryka?
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaki, w jakiej cenie, na co zwracać uwagę. Czym się rożni pasek od akustyka od tego z elektryka?
rożnicy nie ma żadnej, skórzane są lepsze, ale droższe.
Z tego co wiem to pasek do jednego i drugiego jest taki sam.
Na co zwracać uwagę... jak się rozpruwa "dziura" to wymienić.
Lepsze są ponoć skórzane aniżeli parciane...
Coś jeszcze?
Pasków jest cała masa, są tańsze i droższe, a co za tym idzie - lepsze. Najdroższe są te najbardziej szpanerskie - skórzane Na co zwracać uwagę? Przedewszystkim musi mieć solidne końcówki, żeby gitara ci się nie zerwała. Pasek nie może być za cienki, bo będzie wrzynał się w ramię. No i jeszcze jedno, musi ci się po prostu podobać
A paski do akustyka i elektryka z tego co wiem niczym się nie różnią. Czasami akustyki nie mają jednego zaczepu i trzeba je wiazać sznurkiem do główki.
Jeśli nie planujesz grać koncertów i jakoś specjalnie szaleć przy rytmach szatana to starczy ci byle jaki pasek za 5 zł.
Ja pamiętam jak poszedłem do riffa w celu kupienia paska, zobaczyłem cenę tych wypasionych skórzanych za 100 zl i wyżej, uśmiechnąłem się i gość mi wyciągnął jakiś taki paseczek w pudełku oklejonym taśmą klejącą
Służy mi już ze dwa miesiące po lekkim tuningu.
Czyli kierować się doznaniami czysto estetycznymi?
Jak masz kase to kup sobie szeroki skórzany, nie tyle jest bajerancki co wygodny.
wazne zeby byl szeroki i skorzany ;p
i bajerancki. xD
Mam skórzany pasek Ewpol za 35 złotych, naprawde daje rade,szerokosc to 8 cm,wiec jest megawygodny:)
No dobra. Skórzany pasek. Na pewno kupię taki. Tylko takie trochę głupie pytanie. Mam iść do sklepu z gitarą żeby go zamierzyć czy te paski już mają tylko jeden "rozmiar"? xP
Długość paska możesz sobie regulować, wiec zabieranie gitary ze sobą nie jest konieczne.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc