Temat: Ile czasu zajęło wam opanowanie bicia?
Ile czasu zajelo wam stworzenie bicia do piosenek(prostych narazie). chce miec taki punkt oparcia by sie nie denerwowac.:P
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ile czasu zajelo wam stworzenie bicia do piosenek(prostych narazie). chce miec taki punkt oparcia by sie nie denerwowac.:P
Mi bardzo długo, możesz więc być spokojny
Do prostym piosenek ok. 2 miesięcy, ale do tej pory nam problem z niektórymi biciami, np. za Chiny nie mogę opanować bicia do O.N.A. - Kiedy powiem sobie dość.
Ja się nauczylem troche bicia opanowac.... w kosciele. Grala po prostu orkiestra , mieli dziewczyne grająca na akustyku i wlasnie tak opanowalem bicie, jak grali to sie wsluchwiwalem .
No prostych to po miesiącu ale trudnych to sie trzeba pomęczyć trochę...
Wiem, że temat stary, ale wypowiem się dla potomności
Ogólnie zauważyłem, że dużo piosenek można zagrać biciem 1,12,123 (uderzając z góry) lub GGDDGD(G- uderzenie z góry, D-uderzenie z dołu, czyli takie jak Czarny chleb czarna kawa).
Tak swoją drogą to nie ma znaczenia czy bijemy z góry czy z dołu, tak naprawdę liczy się szybkość uderzenia, bijąc 1,12,123 wyjdzie nam to samo co GGDDGD. Po prostu uderzając najpierw z góry, a potem z dołu jest mniejsza pauza niż w dwóch uderzeniach z góry(lub dwóch z dołu.
Przykład:
G GD DGD
1 12 123
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc