Temat: Szukam ciekawych riffów bluesowych
Czy mógłbym prosić szanownych forumowiczów o wrzucenie ciekawych riffów, solówek, -bluesowych
Z góry dziękuje:)
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy mógłbym prosić szanownych forumowiczów o wrzucenie ciekawych riffów, solówek, -bluesowych
Z góry dziękuje:)
Co najwyżej tzw. licki, których wiele możesz znaleźć tu: http://www.learnblueslicks.com/archives/#awp::archives/
Ale to jest droga na skróty...
no na skróty:) wolałbym aby to były dłuzsze utwory:)
Tzn. piosenki bluesowe?
Włącz sobie Live at the Regal BB Kinga.
Przepraszam nie dłuższe. Prosiłbym o improwizacje, piosenki tez gram, lecz teraz zajmuje sie improwizacja (przepraszam za pomyłke)
Miły ten BB King...
Jak chcesz posłuchać mega fajnych improwizacji to polecam:
Crossroads Festival 2007
Legends Live at Montreux 1997 - dużo klawiszy i saxu, poza tym tak jazzowo-bluesowo, ale ogólnie bardzo przyjemne.
Tribute to Jimi Hendrix
Wydaje mi się, że lubisz bluesa:)Improwizacje mega fajne ale za łatwe jak dla mnie:pa tak poważnie to nie do osiagniecia:(jak na dziś...a Ty układasz improwizacje?
Improwizacji z założenia się nie układa
However, jak za trudne to włącz sobie jakiś podkład na Yt i próbuj coś do niego grać. Nie takie trudne.
PS. świadome słuchanie bluesa pomaga.
PS. świadome słuchanie bluesa pomaga.
możesz rozwinąć? masz na myśli wczuwanie się w muzykę?
Ja wiem, żeimprowizacje układa sie na żywca :)Najpierw sie myśli a potem przenosi na gryf, nie odwrotnie. Improwizacja jest czymś podobnym do opowiadania. Jest poczatek, z reguły od niskich diwieków, nastepnie rozwieniecie, i zakonczenie
krethh napisał/a:PS. świadome słuchanie bluesa pomaga.
możesz rozwinąć? masz na myśli wczuwanie się w muzykę?
Nie tyle co zastanawianie się co ten wymiatacz gra. W sensie:
O, zagrał taki lick, taki i taki. Ten umiem, a tych jeszcze nie, więc je rozklepie ze słuchu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc