Temat: Gdzie trzymać gitarę?
Kupuję gitarę, ale nie mam za bardzo gdzie jej trzymać. Mam kawałek miejsca przy oknie, pod oknem jest grzejnik. Czy gitara mogłaby stać w takim miejscu? Druga możliwość to na szafie, ale odpada, bo poobijałbym ją
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupuję gitarę, ale nie mam za bardzo gdzie jej trzymać. Mam kawałek miejsca przy oknie, pod oknem jest grzejnik. Czy gitara mogłaby stać w takim miejscu? Druga możliwość to na szafie, ale odpada, bo poobijałbym ją
Przy oknie i grzejniku? No F'n way.
Najlepiej w jakimś kącie za szafą.
To może w szafie razem z ubraniami?
Jak będziesz miał na nią twardy futerał, lub gruby pokrowiec, to trzymaj ją gdzie chcesz. Najlepiej gdzieś w kącie, żeby się nie przewracała. Możesz też kupić hak na ścianę, wtedy jest bezpiecznie, wygodnie i bajerancko.
Chodzi o to, żeby gitara nie straciła swojej wilgotności bo wtedy drewno się kurczy, wygina, progi zaczną wystawać z podstrunnicy, w najgorszym razie płyta gitary po prostu pęknie, najbardziej narażone są gitary akustyczne, elektryczne mają grubą dechę, więc tak łatwo nie tracią wilgoci. Najgorzej jest w zimę kiedy pomieszczenia są ogrzewane, a co za tym idzie suche, dlatego najlepiej wkładać coś wilgotnego do futerału z gitarą np. marchew.
Ehh... Szkoda. Chciałem kupić od razu stojak, ale widzę, że będę musiał ją kitrać po kątach.
Jasne że stojak nada sie na gitarke
ale z dala od kaloryfera
np w szafie
Wieszakom zdecydowane tak
Jak napisał Grzesiek, fajną sprawą jest kupienie wieszaka na ścianę. Kosztuje ok. 10zł plus dwa/trzy kołki.
Jakie są objawy złego przechowywania gitary? Na razie gitarę trzymam w pokrowcu z 1,5cm pianki, w szafie
drewno się kurczy, wygina, progi zaczną wystawać z podstrunnicy, w najgorszym razie płyta gitary po prostu pęknie
a ja robię sobie prowizoryczny "nawilżacz powietrza" kładę na grzejnik mokry ręcznik i już xd
Się podepne: Jak trzymam gitarę w pokoju na stojaku to jest ok czy muszę jakiś futerał kupić?
Nie udzielono jednoznacznej odpowiedzi... nie trzymam gitary w szafie tylko na zewnątrz i intensywnie korzystam
Nie, nie musisz, tylko nie trzymaj jej przy oknia ani tymbardziej przy kalorywarze.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc