Temat: Cyrkiel635
Nothing else metters.Uczę się grać od 1,5 miesiąca.
Proszę o komentarze.Za jakiś tydzień dołącze filmik i dalszą część.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nothing else metters.Uczę się grać od 1,5 miesiąca.
Proszę o komentarze.Za jakiś tydzień dołącze filmik i dalszą część.
Musisz poćwiczyć granie równo przede wszystkim (metronom się kłania). Na pewno opuściłeś parę dźwięków. No i jakość jest jaka jest i strasznie ciężko cokolwiek innego wyłapać, jeśli chodzi o błędy.
Poćwiczę trochę i nagram filmik.
Zacinasz się. Nie bój się uderzyć mocniej w struny, a nie pogłaśniaj ^^
Czym to nagrywałeś? Jakość nagrania jest mizerna. Co do gry to nie odkryję Ameryki pisząc Ci, że musisz jeszcze poćwiczyć, przede wszystkim dlatego, że grasz nierówno.
Wiem,że jakość słaba i sorry za to,mam już lepszy mikrofon,za kilka dni wrzucę coś.Są dwa czy trzy trudne momenty i muszę to jeszcze ogarnąć.No,ale dzięki za wypowiedzi.
Macie lepszą jakość
Słabo jak na 1,5 miesiąca nauki. I poćwicz z metronomem.
Tej drugiej piosenki uczyłem się przez 1 dzień
Jak na 1.5 miesiąca za długo zmieniasz akordy i to nie chodzi o to ile uczyłeś się piosenki. Jeśli będziesz umiał płynnie zmieniać akordy, to zagrasz każdą piosenkę z akordami, które umiesz, praktycznie bez nauki. Zanim zabierzesz się za coś ambitniejszego doszlifuj akordy.
Ok,dzięki za bardzo poszedłem w taby,ale przynajmniej umiem kilka kawałków zagrać.
Głownie intra i kolędy.
Akordy to podstawa.Na akordach wszystko leci.
Najpierw się akordów naucz a potem się ucz kawałków z tabów.
Bez akordów gówno zrobisz.
Dobra grałem kilka godzin trochę się poprawiłem,reszta przyjdzie z czasem.Jakie utwory wy graliście po 2 miesiącach?
To, że grałeś kilka godzin, to nie znaczy, że powinieneś ciągle zabierać się za coś nowego. A reszta nie przyjdzie z czasem, jak nie będziesz konsekwentnie ćwiczył. Jeśli bierzesz się za jakiś kawałek to ucz się go do czasu aż będziesz go umiał zagrać porawnie, bo jak będziesz grał wszystko na raz, to będziesz wiedział tylko kiedy zmianiać chwyty, czyli w rezultacie nic nie będziesz umiał.
Pisząc reszta przyjdzie z czasem miałem na myśli:Jeśli będę ćwiczył konsekwentnie to będzie coraz lepiej.
No pomyśl trochę.
Jadę teraz 2 utwory
Nie wiem co miałeś na myśli, przeczytałem i napisałem, co ja miałem na myśli. A i istnieje opcja edytuj.
Nerwowy jesteś.
Skąd taki wniosek?
Takie miałem odczucie.ale nie dyskutujmy o tym bo to nie jest ważne.
Baaardzo przeciętnie. Czy Ty chcesz się na szybkiego tego nauczyć, byle mieć to z głowy? Nie tędy droga. Ćwicz dotąd, aż nie będziesz grać tego bezbłędnie. Grasz nierówno, akordy nadal zbyt długo zmieniasz. Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Nie spiesz się, bo to Ci nic nie da.
Aha, i dopracuj sobie bicie, tu masz poprawne: http://www.youtube.com/watch?v=av0_i1Oj … _embedded.
A jak mowilem, że zabierasz się za wszyskto na raz, to twierdziłeś, że nerwowy jestem. Lepiej przeczytaj sobie tamtego posta jeszcze raz i weź sobie to do serca, na prawdę. I nie chodzi tu o to, że specjalnie Cię krytykuję, tylko chcę Ci dobrze poradzić.
Cyrkiel, oni mają rację, weź sobie do serca te rady i ćwicz, do skutku. Przerób od a do z kurs na tej stronie, bo to może Ci sporo dać. Ja, jeśli nie umiem czegoś zagrać co najmniej dobrze, to ćwiczę to, aż osiągnę zadowalający mnie poziom. Ty też powinieneś wychodzić z tego założenia. I pamiętaj, lepiej umieć jeden utwór, a dobrze niż parę tak sobie.
I pamiętaj, lepiej umieć jeden utwór, a dobrze niż parę tak sobie.
Dokładnie. Ja jak coś mi nie wychodzi potrafię ćwiczyć jeden utwór i ze 2 miesiące. Najważniejsze są częste ćwiczenia. Popracuj nad szybszą zmianą akordów.
w tym zombie drugim co wstawiles jest zle bicie
ja gram 2 tygodnie i lepiej mi wychodzi chyba NEM i Zombie
Jasne,że nie umiesz tego lepiej ode mnie.A jeśli tak to wstaw nagranie.Poza tym nie mogę grać codziennie bo jak się czasami wraca do domu o 18 to już się nie ma siły.Nie chcę,żeby było,że się usprawiedliwiam,ale na początku to ja tak naprawdę nie ćwiczyłem tylko traciłem czas.Ogólnie rzecz biorać zapiszę się na jakiś kurs bo muszę mieć kogoś kto by mi powiedział co mam zrobić,dać mi przydatne ćwicznie,poprawić.A tak to nadal tracę czas.
Jasne,że nie umiesz tego lepiej ode mnie.
Na jakiej podstawie tak sądzisz?
Ogólnie rzecz biorać zapiszę się na jakiś kurs bo muszę mieć kogoś kto by mi powiedział co mam zrobić,dać mi przydatne ćwicznie,poprawić.A tak to nadal tracę czas.
Gdybyś umiejętnie korzystał z kursu z tej strony i tego forum, to żaden inny nie byłby Ci potrzebny.
Nie chodzi o to,że mnie się ten kurs nie podoba czy nie umiem z niego korzystaqć.Ja po prostu muszę mieć realnego nauczyciela.Jestem takim człowiekiem i tyle.Grzesiek nauczyłeś się grać na gitarze na tym kursie czy od nauczyciela?Może i umie to zagrać lepiej ode mnie,ale niech wstawi filmik.
Na ten kurs trafiłem rok temu, ale po 4 latach samodzielnej nauki. Datę rejestracji masz w moich danych.
muszę mieć kogoś kto by mi powiedział co mam zrobić,dać mi przydatne ćwicznie,poprawić
Do tego właśnie służy forum.
Samodzielnej nauki,ale ktoś ci pomagał?Poza tym no jednak mimo wszystko wolę realną pomoc.Wiem,że to forum jest bardzo przydatne i dzięki wam wszystkim i przede wszystkim założycielowi,ale pierwsze kroczki poczynię z nauczycielem.Jak będę miał ponad rok doświadczenia to wtedy się będę tutaj wypowiadać.I nie próbuj zmieniać mojego punktu widzenia,Myślę,że chcesz mi pomóc i dzięki za to,sam jednak wiem lepiej co dla mnie najlepsze.
Tak, całkowicie sam. Byłem na paru lekcjach, ale tego można tego lekcjami. Nauczyłem się tylko wtedy grać Enter Sandman, technikę do tej pory szlifuję sam. I nie chodzi mi o to zebyś nie szedł na lekcje. Wręcz przeciwnie. Dobry nauczyciel to podstawa. On Cię szybciej nauczy, wytłumaczy i pokaże to czego nie będziesz mógł zrozumieć. Ale forum też jest bardzo przydatne.
No oczywiście,że bardzo przydatne i o to mi cały czas chodzi.A to,że tracę czas jest tylko moją winą.
Ja sie uczylem i ucze calkiem sam. Dobra, szybka metoda jest wpisanie w youtube tytul piosenki i dopiska lesson,. Naprawde przydatne
Ja mam problem z koordynacją między prawą ręką,a lewą bo te chwyty to nawet nieźle łapię z biciem jest gorzej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc