Odp: Kogo podziwiasz?
A znacie Matthiasa Jabsa? Gosc jest naprawde dobry
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A znacie Matthiasa Jabsa? Gosc jest naprawde dobry
Ja podziwiam każdego gitarzystę, który cokolwiek umie zagrać, ale przede wszystkim to:
- Takamasa "Miyavi" Ishihara - Wspaniały wirtuoz, mój autorytet, itp., itd. Uwielbiam jego grę, jego teksty i jego styl. To dzięki niemu postanowiłam grać.^^
- Kaoru Niikura - Gitarzysta i lider mojego ukochanego zespołu Dir En Grey, posiadacz mojej wymarzonej gitary.
- Daisuke "Die" Andou - Drugi gitarzysta Dir En Grey.
- Toshimasa "Toshiya" Hara - Basista Dir En Grey, idol Miyavi'ego. xDD
Cenię jeszcze wielu gitarzystów: Jamesa Hetfielda, Kirka Hammetta, Billie'ego Joe Armstronga, Mike'a Drinta, Kurta Cobaina, czy nawet Davida Laudena Bonka (którego pewnie nie znacie), bo potafi grać jednocześnie na gitarze i keybordzie. Do dziś nie wiem, jak on to robi...
Zdecydowanie Richie Sambora, Angus i Malcolm Young.
A ja podziwiam młodego "kitajca" Sungh Jung.Trzeba ćwiczyć wiele lat,by osiągnąć to co on tylko,że on to zrobił mając kilka lub kilkanaście lat...
Ewidentnie mu zazdroszczę;)
on gra na gitarze od momętu w którym był w stanie sam ją utrzymać, poza tym mam b. dobrego nauczyciela jak dla mnie wątpię by on zaczął grać na gitarze z własnej nieprzymuszonej woli i wyczuwam tutaj wpływ rodziców pt. "Graj na gitarze tak, by mamusia z tatusiem byli dumni" ;>
momętu
Polski być trudna języka, co nie lis?
Kirk Hammett i James Hetfield jak dla mnie
Przez całe moje życie - Jan Borysewicz (Lady Pank)
A obecnie dodatkowo - Matthias Jabs i Rudolf Schenker (Scorpions)
Angus Young - za tworzenie świetnych riffów za pomocą zaledwie paru akordów
Kee Marcelo - za solówki, które są świetne po prostu bardzo melodyczne i w ogóle
Slash - za cylinder
Van Halen, Satriani, Gary Moore tez są świetni
Zdecydowanie Eric Clapton, i utwór Tears In Heaven.
Marzę o tym, żeby tak wymiatać.
Heh nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale jak już miałbym wybierać to Igor Presnyakov. Może dlatego go lubię, bo gra w stylu takim jaki lubię xD
Tommy Emmanuela za mistrzostwo i jego najlepszego ucznia Sungha Junga który w wieku 14 lat wydał świetną płytę )
Ulli Boegershausena za opanowanie do perfekcji wszystkich skal gitarowych.
Jasona Beckera za to że wgniótł w ziemie Yngwie Malmasteena , niestety za swoje mistrzostwo w technice gry zapłacił paraliżem całego układu nerwowego ;((
Buckethead'a za to że kubełkiem sprzeciwia się masowym mordom na małych kurczakach które trafiają do KFC i ogólnie za tajemniczość i klimat.
Synyster Gates. Jest genialny, kocham jego solówki
Tony Iomma za riffy i Jimmy Page za solówki
Witam wszystkich.. jestem nowa, nie posiadam gitarki (NIESTETY.. ale już nie długo:rolleyes:)
baaardzo, ale to BARDZO chcę się nauczyć grać.. wiem wiem, zapewne nikt mi nie odpowie bo pomyslicie "eee nowa, to olać" ale właśnie chcialam Was prosić, abyście trochę poopowiadali o swoich historiach z gitarą.. jak długo gracie, jaki sprzęt najlepszy, co oprócz samej gitari muszę kupić itd.. a jeśli chodzi o zespół, gitarzyste itd to kocham G R E E N D A Y <3 Jejku.. i to nie tylko nową płyte . i żeby nie było.. nie jestem małolatą także iteligentnie możemy rozmawiać.. na poziomie . gorzej co to gitar, bo się nie znam i będe na prawdę wdzięczna jak ktoś mi podpowie jak zacząć, gdzie się nauczyć grać i takie ciekawostki może akurat dzięki Wam już nie długo zagram na tym cudeńku z góry wieeeelkie dzięki czekam z niecierpliwością na odpowiedź ^^
@WiedźMatt widze że nie tylko ja lubie Avenged Sevenfold ;D trzeba przyznac ze gosciu pisze epickie solowki. No i ma zajebisty image
Jego Schecter taki trochę dziwny
Dla mnie numerem jeden jest Eric Clapton!
Kiedys sobie ceniłem Briana May'a , ale zrozumialem ze to co wyprawia Clapton jest boskie^^
Dzieki!
BRIAN MAY (Co można zauważyć po nicku i avatarze )
Brighton Rock Solo
[video]http://www.youtube.com/watch?v=RZwy0ckdh98[/video]
tak jak w podpisie James Alan Hetfield
Roger Waters za muzykę którą napisał
Podziwiam Slasha, Slasha, Slasha i jeszcze raz Slasha (m.in. Guns N' Roses).
Podziwiam Slasha, Slasha, Slasha i jeszcze raz Slasha (m.in. Guns N' Roses).
Jak widac po moim avatarze moim ulubionym zespołem jest także Guns N' Roses i kocham solówki Slash'a za to, że są znakomicie dopasowane do utworów i mają w sobie to coś (to się chyba nazywa feeling). Niektórzy gitarzyści są hardcorowo szybcy, ale za to ich solówki nie przenoszą w inny świat
Slash(guns n roses, slash's snakepit, slash's blues ball, VELVET REVOLVER)
Chuck Schuldiner za to co nagrał z Death i za jego styl gry
Herman Li,Dragonforce. http://www.youtube.com/watch?v=ANVs2zK5eww
Dla mnie
Ace Frehley z Kiss
Slash GnR
Kirk Hamet \M/etallica
Jak dla mnie oczywiście:
Paul Gilbert
Slash
Zack Wylde
James Hettfield
Kirk Hammett
David Murray
Adrian Smith
Mike Oldfield
James Hetfield
Eric Clapton
Angus Young
Kirk Hammett
Jimi Hendrix
Eddie Van Halen
Kurt Cobain
i podziwiam Cliff'a Burton'a
Piotr Wiwczarek
Chuck Shulinder (za Death Metal)
Glen Benton (basista, ale cóż...)
John Petrucci
Joe Satriani
James Hetfield (za kostkowanie )
Dave Mustaine
Jimmi Hendrix (bo jego jest wstyd nie podziwiać)
Kerry King (za riffy w tempie serii z dobrego karabinu maszynowego)
Randy Rhoads
Nowy podziw
[video]http://www.youtube.com/watch?v=tuZX-Mk6 … deos_music[/video]
Już go kilka razy na żywo widziałem
A ostatnio widziałem owego gościa na YT.
Ja bardzo cenię Mark'a Goffeney'a.
Będę chyba niemainstreamowy, mówiąc, że najbardziej uwielbiam giatrzystów rytmicznych:
James Hetfield z Metalliki
Tim McIlrath z Rise Against (ach! jego riffy i śpiew są świetne! tylko piosenki są za bardzo schematyczne, część jest też podobna do siebie, co nie zmienia faktu, że jest to mój główny IDOL!)
Malcolm Young
Jak mi się jacyś jeszcze przypomną to ich dopiszę
PS - wiecie, że według listy "100 najlepszych gitarzystów ever" Rolling Stone'a Hetfield jest lepszy od Hammetta??
Ja uwielbiam Erica Claptona i Neila Zaza ale też bardzo lubię słuchać gitarzystów wypromowanych przez youtube jak JerryC, Mattrach a w szczególności Sungha Jung który jest poprostu niesamowity http://www.youtube.com/watch?feature=pl … UTXSql-o7o
Igor Presnyakov
Dla mnie oczywiście:
-Jacek Kaczmarski
-Krzysztof Klenczon (za piosenkę "Port" http://www.youtube.com/watch?v=2RPsoR5g … plpp_video )
a z zagranicznych , to:
-na pierwszym miejscu Kirk i ogólnie cała Metallica za całokształt twórczości
-Jimi Page
-Angus Young
a dzięki Youtube odnalazłem w zakamarkach sieci takich gitarzystów jak
-Paco de Lucia
-Frédéric Mesnier (radzę posłuchać http://www.youtube.com/watch?v=2cW82NEi … plpp_video )
-oraz duet Rodrigo y Gabriela (ich genialny cover "Stairway to heaven")
A tak w ogóle to się chciałem przywitać
Gram na gitarze już 7 rok i dzięki mojej dziewczynie która się chciała coś nauczyć odnalazłem tą stronę internetową żeby wprowadzić ja w tajniki tej sztuki :D
U mnie "ranking" wygląda tak:
1. John Frusciante- za solówki i improwizacje w RHCP i genialny feeling.
2. Daron Malakian- nie jest może wirtuozem, i nie gra wyścigowych solówek, ale potrafi komponować świetne rytmiczne riffy.
3. Matthew Bellamy z Muse- ma całkiem inny styl niż w/w dwójka, ale lubię jego czasami kosmiczne solówki i taki troche "gadżeciarski"styl.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc