Temat: Gitara klasyczna i wybór strun
Witam. Nie wiem, czy nazwać to jak miłość od pierwszego spojrzenia, czy zachcianka, ale to się okaże. Od tak na żywo widziałem grę na gitarze elektryczne i strasznie mi się dźwięk spodobał, chciałem grać, dotykać gitarę itp. Tak więc stwierdziłem, że niema co porywać się na szerokie wody i zacząć od czegoś prostego i taniego, aby się po prostu zapoznać z jakąkolwiek gitarą i tak dostałem od znajomego starą, ale w bardzo dobrym stanie, no jedynie struny były i są metalowe, ale wątpię, że się nadają do gry, bo wyglądają jakby były zardzewiałem XD. Tak więc zastanawiam się, czy jak poproszę w sklepie o nylonowe, czy metalowe, to mi nie zacznie mówić o rzeczach, których nie mam pojęcia hehe, więc czy ma jakieś znacznie kupienia nylonowych, czy metalowych? i czy nie zacznie ktoś mi mówić, jakie metalowe, czy jakie nylonowe? Może i głupie pytanie, ale nie chce na głupiego wyjść hehe. Nie mam pojęcia jaki to model gitary, bo nigdzie nie widzę, aby coś pisało, ale wygląda dosłownie identycznie jak ta.