Temat: bicie do 'gdy nie ma dzieci'
Cześć.
Mam problem z biciem do piosenki 'gdy nie ma dzieci'
Możecie je podać ?:D
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć.
Mam problem z biciem do piosenki 'gdy nie ma dzieci'
Możecie je podać ?:D
bum bum bum. Prosze... -.-
ha. ha. ha... bardzo śmieszne -_-
tylko takiej odpowiedzi się spodziewaj, od czegoś masz internet prawda? Jest YouTube, jest wrzuta, wystarczy się postarac i poszukac.
Nie, nikt nie podaje bić do piosenek w internecie. To cześć nauki gry na gitarze którą opanować trzeba samemu...
chodziło mi o to, że może sobie zobaczyc covery różnych użytkowników i samemu dopasowac bicie
Patrzyłem.. ale nie mogę tego wyłapać;/
to trzeba próbować, i próbować, nic gotowego, a zobaczysz że jak Ci to wyjdzie(tj. usłyszysz, wyłapiesz) to będzie później o wieeeeele prościej
do bycia gitarzystą trzeba kilku ważnych cech m.in. cierpliwości i wytrwałości
Ta.. na youtube tak szybko grają, że nie nadążam za nimi...
Nie mogę przez to usłyszeć;]
to że grają szybko nie znaczy że nie możesz usłyszeć...wczuj się w tą piosenkę, a to bicie samo Ci zacznie wychodzić po jakimś czasie
Takk..
Coś nie wychodzi....
Czemu nie możecie podać? Tylko o to was proszę.;]
Gdyby się dało podać, to na pewno ktoś by już to zrobił. Ja np. jak gram to nie mam stałego bicia tylko wyczuwam na poczekaniu i dopasowuję do piosenki. Oczywiście znam też parę sztywnych schematów, np: dół, dół, góra, góra, dół, góra (możesz własnie tego użyć), ale to brzmi tak bezbarwnie, bezpłciowo.
Właściwie teraz podałem Ci niby jedno bicie które pasuje, ale tak jak mówiłem jest takie nijakie. Pasuje, ale jest nijakie, imo.
Dość dobrze w tej piosence sprawdza się bicie cały czas góra dół, z tym, że przy ruchu ręki do dołu uderzasz tylko 3 górne struny basowe, a przy uderzaniu w górę, trącasz tylko 3 dolne struny.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc