Temat: Martin - opinie
Co sądzicie na temat producenta gitar "MARTIN"
W moim mieście ten producent jest łatwo dostępny,
a nie wiem czy warto na niego w ogóle spoglądac.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co sądzicie na temat producenta gitar "MARTIN"
W moim mieście ten producent jest łatwo dostępny,
a nie wiem czy warto na niego w ogóle spoglądac.
Chciałabym odświeżyć ten temat, czekam na opinie.
są OK
o te martiny chodzisz? http://martinguitar.com/
jak tak, to polecam, jeden z najlepszych producentów gitar akustycznych na świecie
Gitar akustycznych i akcesoriów do nich - chodzi głównie o struny. Naprawdę warto zainteresować się jednym i drugim.
Martiny... cóż, jedne z lepszych gitar, z tego co pamiętam to oni wprowadzili że łączenie z pudłem jest na 14. progu. Grałem dużo na strunach Martinach i przyznam że byłem z nich bardzo zadowolony, choć nie jestem pewien czy obecne Dunlopy nie podobają mi się trochę bardziej.
Jedne z lepszych akustyków.
Jimmy Page cenił sobie model D 28.
no wątpię żeby gitara za ponad 7 tys złotych była kiepska
a Martin Smith ?
Martiny... cóż, jedne z lepszych gitar, z tego co pamiętam to oni wprowadzili że łączenie z pudłem jest na 14. progu. Grałem dużo na strunach Martinach i przyznam że byłem z nich bardzo zadowolony, choć nie jestem pewien czy obecne Dunlopy nie podobają mi się trochę bardziej.
Heheh mam ten sam problem. Grałem chwilę na Martinach, ale przesiadłem się na Dunlopy i według mnie lepiej brzmią.
Martin & Co.? Najlepsze, legendarne wręcz gitary.
Struny pewnie też mają dobre, może nawet wypróbuje
...skoro nawet ich na gitarze nie miałeś to skąd wiesz ze sa dobre?? o.O
homar tez jest bardzo dobry, może kiedyś go sprobuje ;p
Martin & Co.? Najlepsze, legendarne wręcz gitary.
Wiele osób by się sprzeczało i wymieniało by m.in. Taylor'a bądź Furcha
...skoro nawet ich na gitarze nie miałeś to skąd wiesz ze sa dobre?? o.O
Większosc z tego forum nie grała na Fenderach i Gibsonach, ale zawsze Ci je polecą, bo te marki wyrobiły sobie dobrą opinie i są po prostu najlepsze. Podobnie jest z Martin'ami, jeden model (za 10000 zł ) jest nawet sygnowany przez Erica Claptona, więc na pewno są to dobre gitary!
http://gitara.pl/forum/viewtopic.php?id=84271
Ot taka ciekawostka.
norek1989 napisał/a:...skoro nawet ich na gitarze nie miałeś to skąd wiesz ze sa dobre?? o.O
Większosc z tego forum nie grała na Fenderach i Gibsonach, ale zawsze Ci je polecą, bo te marki wyrobiły sobie dobrą opinie i są po prostu najlepsze. Podobnie jest z Martin'ami, jeden model (za 10000 zł ) jest nawet sygnowany przez Erica Claptona, więc na pewno są to dobre gitary!
...mowa jest o strunach a nie o gitarach, gibson i fender z tego co wiem tez robi struny. Kiedyś nawet chyba na tym forum była ankieta odnośnie strun i wiem, że Fender i Gibson byli daleeeeeko daleeeeeko za D'Addario czy Ernie Ballem. Nie oznacza to jednak, że są to złe struny wszystko zależy co jak komu lezy.
Ja miałem (mam nadal ale juz wymagaja zmiany) Martiny bronzy .11 i szczerze muszę przyznać, że o ile trzymały się dosyć dobrze przez 1,5 miesiąca (e1 pękła przy drugim strojeniu... no ale niech bedzie ze moja wina) to ich brzmienie nie za bardzo przypadło mi do gustu, po prostu zamulały.
@up
Przepraszam, nie zrozumiałem po prostu twojego postu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc