Temat: Podręcznik do nauki gry - propozycje
Po pierwsze witam serdecznie (to dziś zarejestrowałam się na forum).
Gram 'na serio' trochę więcej niż pół roku... Chodzę na lekcje gry i korzystam z Internetu, ale oprócz tego pragnę zakupić sobie jakiś dobry kurs w formie podręcznika... Nie znalazłam podobnego tematu, więc piszę;).
Mam gitarę klasyczną, planuję zmienić ją na elektryka, przedtem jednak warto byłoby przeszlifować umiejętności.. Nie zaczynam od zera, przechodzę między akordami itd., ale.. To wciąż o wiele za mało. Interesuje mnie jakiś taki trójstopniowy podręcznik, który od poziomu 'początkujący' zgrabnie przejdzie przez teorię muzyki - dość szczegółowo, ale jasno i przejrzyście opisaną, bo jestem 'zielona' i mnie to denerwuje - do tzw. 'wyższej półki' i tworzenia muzyki;). Żebym mogła 'grać lepiej', 'wiedzieć więcej'? Podsuniecie mi jakiś świetny tytuł (nie wiem, czy zadowolę się dobrym, wolę bardzo dobry bądź świetny:D)? Znalazłam jakieś tam tytuły w Empicu, ale nie ma to jak sprawdzona recenzja kogoś, kto korzystał, nauczył się...
(Mam bardzo duże ambicje. Nie interesuje mnie zatem chłam bądź twórcze gadanie hehe)
Czekam na odpowiedzi;)
'Wszystko, czego zawsze pragnąłem, to prawo do trwania'