Temat: Barowe piosenki
Jak jak w temacie proszę was o podawanie tytułów utworów, które typowo gra się na barowych akordach. Darek podał bodajże tylko cztery więc proszę o wsparcie
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak jak w temacie proszę was o podawanie tytułów utworów, które typowo gra się na barowych akordach. Darek podał bodajże tylko cztery więc proszę o wsparcie
Całe reggae jest grane na barowych :-)
wszystko możesz zagrac na barach ; p
Ło to to to... Chyba większość akordów można zagrać 'po barowemu'
A "Smels like teen spirit" Nirvany? Nie czałą jest akordami, ale jest F.
Tę piosenkę się gra na power chordach... Wydaje mi się to łatwiejsze niż próby zagrania tego na akordach barowych, szczególnie dla początkujących.
Zgadzam sie z mikelem. Sam mam gitare elektryczna od ledwo 1 miesiąca, a juz jak gram smells, to mowia mi, ze przypomina .
Wiem, wiem. Też się jej uczę. Co prawda gram już około 7 miesięcy, ale smels like, ucze się od około 2 tygodni. Na początku, aby ogarnąć akordy barowe, mój nauczyciel chciał, abym się tego nauczył, ale coś mi w niej nie pasowało. Teraz dopiero, kiedy przestałem grać ją akordami, a zaczełęm power chordami, jest lepiej. Ale na upartego, można zagrać ją akordami.
Całe reggae jest grane na barowych :-)
Nie znam zbyt wiele pozycji z tego gatunku więc może ktoś rzuci jakiś konkretny tytuł hę?
Ło to to to... Chyba większość akordów można zagrać 'po barowemu' smile
Ta, wiem o tym ale chodzi mi o to żeby nie latać po całym gryfie z góry na dół i z powrotem tylko chodzi mi o utwory, które typowo gra się na barowych, bo o tym że prawie wszystko można zagrać na barach to wiem.
Jest różnica pomiędzy, "można zagrać" a, "z reguły gra się". O to drugie się mi rozchodzi.
Myślę, że teraz wyraziłem się dosyć jasno
Macie jeszcze porządny, o ile nie najlepszy cover smells like teen spirit, skoro o tym mowa i koniec offtopu na ten temat
[video]http://www.youtube.com/watch?v=tYQ7O6V0Fvk[/video]
http://spiewnik.wywrota.pl/17829_farben … olory.html
Może być, bo kiedyś uczyłem się tego, i kilka barowych jest.
Ziemi4n albo Natural Dread Killaz - Good Sensi ;D tam masz takie typowe bicie reggae
Fajno, ale tak jeszcze ze dwie, trzy by się przydały więc czekam, może sobie coś ktoś przypomni.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc