Temat: Jak długo trzeba czekać na pierwsze efekty?
Witam, jestem początkującym gitarzystą, gram 2 miesiące i mam kilka pytań do bardziej doświadczonych. Jak już pisałem gram od 2 miesięcy, staram się poświęcać godzinkę lub dwie dziennie co najmniej 4-5 razy w tygodniu na naukę. Oczywiście nie widzę jeszcze absolutnie żadnych efektów. Wchodzę na różne strony o tej tematyce i nigdzie konkretnie nie pisze ile mi może zająć nauka. Na jednej znalazłem coś takiego:
Musisz się uzbroić w cierpliwość - nauka nie trwa krótko.
Nie wierz bajerantom, którzy wmawiają Ci, że oni "ten kawałek" to grali już np. po miesiącu nauki. Ładne zagranie nawet dość prostych utworów (takie "z feelingiem") może być realne nawet po kilku latach ćwiczeń.
Czy to prawda że pierwsze najprostsze piosenki zaczną mi wychodzić dopiero po kilku LATACH !?
Jeśli to prawda to nie wiem czy to ma sens, ja mam już 22 lata i chciałbym wyrobić się jeszcze przed trzydziestką. Chcę grać teraz a nie na starość. Wiem że zaczynam baaardzo późno, być może zbyt późno. Proszę o informację jak to było z wami (kiedy zaczynaliście, kiedy widzieliście pierwsze efekty, kiedy zaczęliście czerpać przyjemność z gry itd.)
O początku staram się zagrać tą piosenkę:
http://www.youtube.com/watch?v=B8fOr4mw … redirect=1
i mimo że próbuję codziennie od prawie 2 miesięcy to i tak mi to nie wychodzi. A wszyscy piszą,
że to taki banał. Czy to oznacza że nie jestem zbyt zdolny do gry na gitarze? Czy jestem już za stary żeby się tego nauczyć? Wiem że większość gitarzystów zaczynała jeszcze przed 10 rokiem życia. Co o tym sądzicie?