Temat: Pomoc
Witam. A więc tak zacznę od tego, iż moja wiedza o grze na gitarze jest +/- 0. Od dawna marzyłem o tym aby zagrać na gitarze i właśnie postanowiłem ową zakupić. Chodzi mi o gitarę elektryczną. Na pewno jestem nastawiony na granie bardziej muzyki rockowej itp. Czytałem, że naukę na gitarze najlepiej rozpocząć na gitarze klasycznej, dlatego jedno z moich pytań brzmi, czy jest sens kupować 2 gitar jak i tak chcę grać tylko na elektrycznej? Czytałem w jednym z tematów, że jak chcę grać na elektrycznej to nie ma sensu kupować innej. Drugie pytanie jest o kupno. Proszę tutaj o wyjaśnienie mi dokładnie co muszę kupić. Był bym bardzo wdzięczny jakby ktoś był na tyle dobry i po prostu dał mi linki do takowych przykładów. Chodzi mi tutaj o sama Gitarę (taką, na której mógłbym spokojnie rozpocząć swoją przygodę z gitarą) oraz tego wzmacniacza (to się nazywa chyba piecyk). Jakby ktoś by był miły to bardzo bym prosił o wyjaśnienie (oczywiście nie szczegółowo, lecz tak mniej - więcej) na co muszę zwrócić główną uwagę kupując Gitarę dla osoby o takim doświadczeniu jak moje (czyli zerowe ). Mój budżet nie jest niestety duży. Tylko ok. 600zł., ale wydaję mi się ze dla początkującego powinno wystarczyć (stwierdzam tak, ponieważ widziałem sporo gitar w sklepach internetowych po 300-400zł, tylko kwestia tego czy jest sens owe kupować, czy lepiej poczekać i dołożyć i mieć coś lepszego?)
Proszę o potraktowanie tego tematu poważnie i wypowiadanie się tylko tych osób, które mają sporą wiedzę, a nie którym wydaje się że tak może być.
Pozdrawiam i proszę o pomoc