Temat: Wzmacniacz lub gitara.
No więc mam problem, bo oglądając wasze covery jest normalnie, u mnie jest szum i to nie wina programu, tylko wzmacniacza który ciągle szumi i większość dźwięków odpada w tło bo ten szum je zagłusza, nie wiem czy to wina gitary czy wzmacniacza. Gitara to squier bullet a wzmacniacz to SingS 30W a dokładniej ten Wzmacniacz. Na wzmacniaczu jest przycisk "Over drive" i kiedy jest wciśnięty właśnie szumi, ale jak gram bez włączenia tego przycisku, to jest dźwięk coś jak gitara bez wzmacniacza ale bardzo głośna. Dosłownie jak bez wzmacniacza bo nie wychodzi ten fajny dźwięk gitarowy. Kolejny mój problem to taki że struny basowe bardzo długą brzmią i grając coś gdzie muszę bić w inne struny a w między czasie w te basowe, to słychać tylko te basowe i inne dźwięki na mniejszych strunach są po prostu zagłuszane. Na filmikach czy koncertach widziałem że raz uderzają w strunę basową i grają na nizszych a tej basowej już nie było słychać? Jbc ja jestem kompletnie zielony w tych tematach bo gram dopiero jakieś półtora miesiąca i bardzo proszę o pomoc.