Jak tylko odnajdę to w przepaściach mojej historii przeglądania to wyślę ci tu linka do przecudnego filmiku, naprawdę świetnie pokazują, jak zakładać struny i nie jest to trudne.
Proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=FPhF2X_b … re=related
UWAGA: jeśli nie czyścisz podstrunnicy to najlepiej wymieniać struny pojedynczo, a nie wszystkie na raz, a więc: zdejmujesz np., strunę e1 i wymieniasz na nową, a potem następną i następną. Przygotuj sobie coś czym łatwo wyjmiesz kołek przy mostku - np. szczypce to zdejmowania izolacji z kabla, są płaskie i nie są ostre, więc nic nie porysujesz i nie namęczysz się przy wyjmowaniu kołka. Zwykłe kombinerki niekoniecznie są dobrym rozwiązaniem. No i porządne szczypce do metalu, nie jakieś podrobione cążki czy coś. Ten facet z filmiku od ciebie mnie przeraża - wszystko robi źle...
I przede wszystkim: Nie śpiesz się. Kiedyś oglądałam filmik gdzie facet mówił: There is never too much atteniton to your guitar. I zawsze się to sprawdza, od momentu, kiedy pierwszy raz wymieniałam struny i jedną urwałam. Nie śpiesz się i skup na tym, co robisz, a będzie dobrze.
Powodzenia i daj znać jak poszło.
"(...) I'll try it in the normal key, and if it sounds bad these people are just going to have to wait"