Temat: MSA
Witam, czy trafnym wyborem będzie zakup gitary akustycznej firmy MSA model CW 170 ?
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, czy trafnym wyborem będzie zakup gitary akustycznej firmy MSA model CW 170 ?
Ja pierwsze słyszę o takiej gitarze, wrzuć może jakieś fotki, linki gdzieś do sklepu, ceny...
Charakterystyka:
Skala: 641mm
Lakier: wysoki połysk
Płyta wierzchnia : Drewno Lipowe
Boki i tył : Drewno Lipowe
Gryf : Klon
Podstrunnica: Lakierowana
Klucze: Chromowane olejowe
No ja nie wiem, na zdjęciach wygląda jak wiele akustyków, może na forum znajdzie się ktoś kto miał z tą firmą do czynienia...
Mam te sama gitare MSA, ten sam kolor kupiona na allegro u tego samego sprzedawcy co w linku, mam ja od pol roku moze, to jest moja pierwsza gitara i ucze sie na niej grac, jak dla mnie jest dobra, mam dobre brzmienie, osobiscie polecam.
Również posiadam gitarę MSA CW 170, jest to moja pierwsza gitara, uczę się na niej grać, brzmienie chyba nie jest złe, na początku struny mi brzęczały o progi, ale z czasem przestały brzęczeć, pewnie dlatego, że na początku w ogóle wyczucia nie miałem i za mocno biłem. W każdym razie jak na początek polecam, gdyż nie jest droga i gdyby się komuś znudziła gra na gitarze to by nie było wielkiej straty pieniędzy ;]
Osobiście nie miałem styczności z tą gitarą, ale [url=http://www.gitaradlapoczatkujacych.pl/forum/viewtopic.php?id=238&p=3]inni jej nie polecaj
Mam pierwszą gitarę MSA C25 (klasyczna) i dałem struny metalowe. Kupiłem ją bez jakiejkolwiek wiedzy . O dziwo mostek i gryf trzyma się a gram tak już od 4 miesięcy. na 12 progu 1 cm od strun i okropnie gra się akordy barowe bądź w ogóle nie wychodzą (na innej gitarze spokojnie zagrałem utwór barowy ale na tej nie mogę). struna pusta nastrojona dobrze a na 5 progu już nie trzyma stroju. Gryf strasznie zniszczony, dziury etc, progi krzywe ;d. Ale da się coś zagrać. Jak chcecie to mogę próbkę nagrać przez pickup z allegro i przez mikrofon.
Nie wiedziałem gdzie wkleić to wklejam:
próbki gitary MSA C25 (klasyczna z metalowymi strunami):
mikrofon:
whisky.mp3
sone of the blue sky.mp3
pickup: (za około 50zł z allegro, taki mocowany w dziurze
list do m pickup.mp3
pickup + przester (przestr to efektor z FL Studio):
chcę Ci coś opowiedzieć przester.mp3
porównanie pickupa i pickup przester:
przester pickup.mp3
PS. nagrałem bo mi się nudziło i trochę źle wyszło mi granie.
Najlepiej na mikrofonie brzmi, choć szału nie ma W pickupie clean jeszcze daje rade, to przester jest delikatnie mówiąc, albo nie będę mówił.
Nie polecam.
Miałam kiedyś taką gitarę bardzo szybko się niszczy .
drewno bardzo miękkie łątwo łamiące się , wiem to ponieważ zniszczyłyśmy ją z koleżanką
ogólnie nie polecam kupować gitary z drewna LIPOWEGO .!
Dobrze by było, gdyby to było drewno. MSA to jakaś tania sklejka.
T. Burtony Greengo są robione z lipy amerykańskiej, jak wiadomo, miękkie drewno i dlatego są dość delikatne. Ale za to bardzo ładnie brzmią
Dużo gitar jest robionych z lipy. Rzeczywiście jest miękka ale to drewno dobrych właściwościach akustycznych, które daje jasne brzmienie.
Mam gitarę akustyczną MSA-czarną. Nie pamiętam dokładnie modelu. Jak ją dostałam cieszyłam się. Nie umiałam za dobrze grać. Potem zaczęłam odkrywać jej wady. Czarna bardzo szybko się brudzi i zostają na niej brzydkie smugi i RYSY,które biorą się dosłownie z nikąd. Jak na gitarę dla początkującego i nieobeznanego to MSA jest ok,ale jak już ktoś wcześniej wspomniał za dużo od niej nie można wymagać. Z tego co czytałam są one wpisane na pierwszym miejscu czarnej listy (nie wiem z którego roku to dane!),a moja gitara jak przyszła miała złamany mostek i dziury w pudle. Ale dla początkującego,u którego może wystąpić "słomiany zapał" polecam, bo nie droga a na pierwszy raz w sam raz. Teraz zastanawiam się nad zmianą gitary. Muszę tylko zebrać kasę.
Przecież MSA jest na liście najgorszych gitar !
Ja tam w ogóle nikomu nie polecam takich gitar, bo takim czymś to chyba tylko można wiosłowac w kajaku
No jak ma dziury w pudle to nawet nie bardzo.
Ja mam gitarę klasyczną MSA już dłuższy czas i jest b.dobra, porównywałam jej brzmienie z innymi gitarami i ma dobre brzmienie. Nie każda tania gitara to chłam.
@anime12071
tobie trafiła się dobra (czyli 1/? - 50?) Gdybyś mogła przetestować 10-20 egzemplarzy tej gitary zmieniłabyś zdanie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc