Temat: chwyt F
Czy chwyt F mogę zagrać:
---1------
---1------
---1---2---
---1------3
---1------3
---1------
Lub tak ?
----------
---1------
------2---
---------3
----------
----------
PS.Numery to numerki progów
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy chwyt F mogę zagrać:
---1------
---1------
---1---2---
---1------3
---1------3
---1------
Lub tak ?
----------
---1------
------2---
---------3
----------
----------
PS.Numery to numerki progów
I tak, i tak są jeszcze inne wersje, np. mozesz tlumic najcienszą strunę.
Bo kiedy gram piosenkę The Animals-House of the Rising Sun to troszkę mi dużo czasu zajmuje i jeszcze śpiewam wersję tłumaczoną ze 40 lat temu więc ona całkiem się rożni od teraźniejszej...
Nie zaznaczyłeś które struny grasz puste... W tej drugiej wersji musiałbyś pominąć wszystkie niedociśnięte struny, żeby to jeszcze było F.
No wlasnie, czyli masz tylko trzy struny z calego akordu. A jesli chcialbys grac house of the rising sun wedlug tych tabulatur: http://www.guitaretab.com/a/animals/538.html to Ci cos zabraknie. Polecam sie nauczyc sie chwytac calym palcem chwyt barre. Akurat F jest chyba jednym z prostszych, moze poza Fmol:) H lub Dis sa trudniejsze.
A tak przy okazji to co to za wersja sprzed 40 lat?
Jest to to samo, wujek mi spisał na kartce tylko całkiem inne słowa są....próbowałem w internecie znaleźć i nie znalazłem.Wujek mówił że to 40 lat temu tłumaczono...
A ja nie chcę grać z tabulatury bo nie mogę się skupić...mruczeć coś pod nosem, uderzać kolejno struny i łapać chwyty....wolę po prostu jak zwykłą piosenkę
Jeżeli chcesz to daj E-Mail to ci spiszę...(Jak mi się chciało będzie...:D)
Nie zaznaczyłeś które struny grasz puste... W tej drugiej wersji musiałbyś pominąć wszystkie niedociśnięte struny, żeby to jeszcze było F.
Tylko że ja te inne F zobaczyłem na You Tube że jaki facet inaczej łapie F...
Sugerując się wskazówkami zamieszczonymi na tej stronie po około pół godzinie męczenia palca wskazującego udało mi się poprawnie zagrać F-dur;) Polecam wskazówkę z w/w stronki;)
to ja poproszę - maciej131313@gmail.com
Jak zaczynałem na gitarze to stwierdziłem, że nigdy nie naucze się barre i jakoś będę sobie radził. Zapierałem się nogami i rękami od barre a w końcu i tak to przebolałem i teraz nie ma z tym problemów.
To było troche ambitne ale nauczyłem się przy piosence 3 doors down - here without you:
[video]http://www.youtube.com/watch?v=aRkSpLzpM_E[/video]
Ja mam lekcje gry na gitarze. Moj instruktor najpierw uczyl:
---1------
---1------
---1-------
---1------3
-----------
----------
Pozniej dokladalam nastepne.
Jakos idzie
ale na jakich strunach to gracie? Tylko sie nie smiejcie bo ja dopiero 2 dzien sie ucze ;p
Nie będziemy się śmiać, ale odeślemy Cię do przeczytania kursu zanim zaczniesz zadawać pytania
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc