Temat: Czy nie trzeba mieć idealnie nastrojonej gitary?
Czy nie trzeba mieć idealnie nastrojonej gitary? Czy to nie przeszkadza w graniu? Mam nastrojone struny wszystkie oprócz G3. Czy ta struna nie musi być idealnie nastrojona?
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Gitarowe → Strojenie i przestrajanie gitary → Czy nie trzeba mieć idealnie nastrojonej gitary?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy nie trzeba mieć idealnie nastrojonej gitary? Czy to nie przeszkadza w graniu? Mam nastrojone struny wszystkie oprócz G3. Czy ta struna nie musi być idealnie nastrojona?
Czy samochód powinien mieć ustawioną zbieżność kół? Czy to nie przeszkadza w prowadzeniu? Wszystkie koła są prosto, tylko jedno skręca w prawo. Czy ono też mysi być prosto?
Jeżeli masz takie techniczne możliwości, to powinna być idealnie nastrojona.
Podobnie jest w matematyce. Jeżeli dysponujesz odpowiednim aparatem matematycznym, to Twoje obliczenia muszą być jak najdokładniejsze, nikogo nie zadowoli zaokrąglenie wyniku (no chyba że masz przedstawić dziesiętnie liczbę niewymierną).
Grając na nienastrojonej gitarze przede wszystkim nie brzmi to tak dobrze i fajnie, a to jest wg. mnie najważniejsze. Oprócz tego niszczysz sobie słuch. Twoje ucho powinno w przyszłości dokładnie pamiętać dźwięki, a jak je zapamiętać jeżeli na jednej stronie dźwięk ma taką wysokość, a na drugiej jest oddalony o ileśtam Hz? I jak później będziesz chciał zaśpiewać te dźwięki to którą wersję wybierzesz?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc