Temat: Kraj, rok produkcji...
Chciałbym się dowiedziec z którego roku mniej więcej jest moje wiosło i gdzie zostało zrobione.
Powiedzcie mi gdzie mam szukac jakichś nalepek z nr seryjnym, czy tym podobnych rzeczy?
Będę wdzięczny
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałbym się dowiedziec z którego roku mniej więcej jest moje wiosło i gdzie zostało zrobione.
Powiedzcie mi gdzie mam szukac jakichś nalepek z nr seryjnym, czy tym podobnych rzeczy?
Będę wdzięczny
Ale jakie to wiosło? Akustyk czy elektryk?
Gitary klasyczne i akustyczne mają naklejkę z danymi w pudle rezonansowym, naprzeciwko otworu.
Elektryk na tylnej stronie głowki
Oczywiście, że o wiosło elektryczne się mi rozchodzi.
Na blaszce widnieje tylko "Squier by Fender", nic poza tym. Z tyłu główki także nic nie ma.
Gdzieś widziałem, że czasami można znaleźc naklejkę z jakimś info umieszczoną pod mostem ( w sensie, że trzeba go odkręcic).
Obiło mi się także coś takiego, że biją też stemple na gryf, jednak trzeba go wykręcic bo są umieszczane głęboko.
Nie brałem się na razie za rozkręcanie, wolałem dopytac. Wiecie coś na ten temat jeszcze?
@btw: To jest to wiosło, które mi poleciłeś genex
Natenczas nie będę rozkręcał nic na własną rękę, ale dzięki za info
Niedługo oddaję ją do "zdarcia" lakieru, zostanie natural to wtedy może mi facet coś przy niej pogrzebie i czegoś się dowiem.
Spisuje się elegancko. Oczywiście na moim wzmaku (na razie mam taki żeby był) brzmi nieźle, ale u faceta od którego ją brałem na lampce zamiatała
Miałem porównanie bo facet przy mnie zapinał pod piec gibson'a i fender'a za kilkanaście klocków i wcale squier od nich nie odbiegał
To by było na tyle w tym temacie.
Oo tak stratocaster w kolorze natural
Piękne są.
Wpadnij kiedyś do mnie ogramy go na mojej lampce
x2
A skąd żeś je?
Nieduża mieścina, wysłałem Ci linka do mapy.
Odświeżam.
Znalazłem stempel z nr seryjnym wiosła, był nabity na gryf w miejscu łączenia z korpusem.Oto foto:
Prośba do was.
1.Pomóżcie rozszyfrowac ten nr, gdyż nie wszystkie znaki są czytelne.
2.Wiem, że istnieją strony, fora na których goście po podaniu nr ser. są w stanie powiedziec kilka ciekawych rzeczy na temat wiosła. Znacie konkretnie jakieś adresy pod, które mógłbym się z tym udac?
//edit: Prośba 2 nieaktualna.Pomóżcie tylko odczytac ten nr
Pewnie trzeba lepsze zdjęcie. Spróbuje machnąc najlepsze jakie się da.
04F9A308 moze tak?
04795308
Z tego co mniej więcej przejrzałem na szybko wynika, że prawdopodobnie wszystkie nr zaczynają się literą. Zastanawia mnie ten pierwszy znak, co to może byc...
Może O albo Q.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc