Temat: RG331M BOR vs Cort X2
Witam wszystkich:)
Na tym forum jestem nowy i na wstępie chciałbym was prosić o rade/pomoc. Gitarę elektryczną kupiłem jakieś 5 lat temu, pełen zapału nauczyłem się podstawowych chwytów jakiś prostych piosenek itp Stopniowo mój zapał wygasał, ponieważ brakowało mi kogoś/czegoś co pchneło by moją naukę dalej. Ostatecznie gitara przeleżała przez 4 lata nie dotykana. W chwili obecnej tym czymś co ma dać mi nowy zapał jest gra RockSmith na ps3. Od 3 tygodniu widzę u siebie sporę postępy i ogólnie uważam, że daje to masę frajdy. Pojawił się natomiast pewien problem z moją aktualną gitara (Cort X2). Chciałbym zakupić nową/kolejną gitarę. NIe ukrywam, że nie znam się za bardzo czym tak naprawdę gitary różnią się między sobą natomiast bardzo spodobała mi się gitara Ibanez RG331M BOR. Co myślicie o tej gitarzę, czy jest lepsza od cort x2? Czy ja jako laik będę widział jakąkolwiek różnicę mieczy tą gitarą a cort x2? Czy może lepiej trochę dozbierać i zakupić Ibanez RG870Z BK ? Niestety ale nie mogę znaleźć na temat tej gitary żadnych recenzji/opinii.
Z góry dziękuje za pomoc