Temat: Podkład/backing track i problem z tempem
Pierwsze co to witam kolegów/koleżanki z tym samym hobby. Jestem od niedawna zarejestrowany, gram prawie rok, jednak jak czytam forum/kurs to widzę, że tak na prawdę umiem tylko podstawy podstaw.To teraz problem, dla którego założyłem temat.
Chciałem was zapytać, czy też mieliście problemy z graniem do podkładu lecącego z komputera. Uczę się solówki granej przez slash'a z piosenki november rain. Znam już na pamięć wszystkie dźwięki (wyuczone z tabulatury) i chciałbym to zagrać teraz do podkładu (czyt: zamiast gitary slash'a) . Próbowałem z pięć razy zagrać to przy backing tracku znaleziony na YT jednak za każdym razem się gubię na samym początku i podkład inaczej i ja inaczej( też mieliście takie problemy?) Ja nawet nie wiem jak to trenować, aby dojść do zagrania tego w odpowiednim tempie. Jedyne co robię to słucham do znudzenia oryginału, aby zapamiętać tempo i zagrać to tak samo. Macie jakieś rady od siebie, jak sobie z tym wy poradziliście (jeśli w ogóle były takie problemy?).
Ahh jeszcze chciałbym prosić o backing track właśnie do november rain tyle, że do samej solówki, czyli od 3:40 min tak, abym mógł wygodniej ćwiczyć. (poosiada ktoś taki wycinek?) sam znalazłem niestety tylko podkłady dla gitary całego utworu. Ogólnie ciężko w sieci o podkłady (backing tracki) do samych solówek raczej całe utwory. Sory za mój styl wypowiedzi, nie potrafię jakoś zrozumiale pisać, jeśli chciałby ktoś pomóc, a nie zrozumiał o czym pisze ( jaki mam problem) to mówcie, postaram się jeszcze raz wyjaśnić, bo bardzo chciałbym uzyskać odpowiedzi na powyższe pytania. Pozdrawiam