Temat: Pull off
Witam, mam problem z pewnym fragmentem tabulatury(-9p7p0-), poniewaz nie wiem co mam zrobic po "p7". Prosze o wyjasnienie, z gory dzieki.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, mam problem z pewnym fragmentem tabulatury(-9p7p0-), poniewaz nie wiem co mam zrobic po "p7". Prosze o wyjasnienie, z gory dzieki.
Masz palec jednocześnie na 9. i 7. progu. Uderzasz strunę, grasz dźwięk dziewiątej struny. Odrywasz palec tak, żeby dźwięk został i 7. próg grał. potem puszczasz i palec z 7. progu, aby drgała pusta struna. Dodam jeszcze, że łatwiej robić pull off, ciągnąc odrobinę strunę w dół podczas zdejmowania palca, żeby ten dźwięk był głośniejszy.
Masz palec jednocześnie na 9. i 7. progu. Uderzasz strunę, grasz dźwięk dziewiątej struny. Odrywasz palec tak, żeby dźwięk został i 7. próg grał. potem puszczasz i palec z 7. progu, aby drgała pusta struna. Dodam jeszcze, że łatwiej robić pull off, ciągnąc odrobinę strunę w dół podczas zdejmowania palca, żeby ten dźwięk był głośniejszy.
Ale należy wyczuć, aby nie zrobić przy tym ciągnięciu struny w dół fałszu - spowodowanego naciągnięciem struny gdy ta wybrzmiewa, podwyższenia jej dźwięku.
Powodzenia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc