Temat: Lobo
Pierwszy (i mam nadzieję nie ostatni) coverek:
Black Sabbath - Paranoid
Wszelkie komentarze, uwagi, porady, itp. mile widziane.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pierwszy (i mam nadzieję nie ostatni) coverek:
Black Sabbath - Paranoid
Wszelkie komentarze, uwagi, porady, itp. mile widziane.
Bardzo fajny i profesjonalny cover. Fajnie brzmi twoja gitara; ma takie soczyste brzmienie.
Przez co grasz? Bo trochę pierdzący dźwięk, jakbyś grał przez jakiegoś guitar riga, albo ustawił za duże wzmocnienie w jakimś audacity, albo podstawił dupiaty mikrofon pod piec, przynajmniej tak mi się wydaje.
Zagrane ładnie. Chętnie zobaczyłbym wideo, chociaż nagrane telefonem.
Wpiąłem zoom'a do line in w kompie. Korzystałem z jednego z presetów, które używam na codzień, podłączając się do pieca, więc za bardzo nie grzebałem. Ograniczyłem się do "ścięcia" niskich tonów" i skręcenia gainu, jak się okazuje za mało.
Jeszcze Was pomęczę, Led Zeppelin - Stairway to Heaven:
http://soundcloud.com/xlobox/stairway-to-heaven-cover
Drugą część nagrałem za głośno, stąd przeterowany dźwięk w kilku momentach, uwaga na uszy.
Niezłe, ale nie mam słuchu. Ale to serio ty czy Led Zeppelin?
Jimmy poczuł by się obrażony. To niestety ja.
3. Led Zeppelin - Out on the Tiles
Tu miałem niesamowite problemy z ustawieniami. Niby coś wyszło, ale brakuje "mocy"... Oczywiście wina w tym też mojej "gry".
Nie no, jednak tragedia jest... Jutro jeszcze raz to nagram.
Mam nadzieję, że nikt mnie nie "kopnie" za post pod postem.
Teraz pownno być ok. Nie jest to brzmienie na miarę XXI w., ale miało raczej przypominać lata 70.
Led Zeppelin - Out on the tiles
Mam nadzieję, że nikt mnie nie "kopnie" za post pod postem.
W swoim wątku możesz pisać co Ci się tylko podoba
Uspokoiłeś mnie. Przy okazji dzięki wielkie za stworzenie tej strony. Można powiedzieć, że nauczyłeś mnie grać. Rzecz jasna cały czas się uczę i sporo mi brakuje do przyzwoitego poziomu, ale dzięki Tobie wiem, "co i jak".
Black Sabbath - Paranoid wykoanie bardzo dobre dzwiek takze niestety przy utworach Led Zeppelin dzwiek to kiszka jak dla mnie ale to moje zdanie a kazdy ma inne. Jesli bedziesz dalej cwiczyl to naprawde wiele osiagniesz moje gratulacje bo nagrales jako pierwszy na tym forum caly cover Stairway to Heaven poprawisz dzwiek a takze minimalnie gre i bedzie naprawde super. Zycze wytrzymalosci w dalszych treningach i duzych postepow bo czlowiek uczy sie cale zycie
Dzięki, swoją drogą marzę o tym, żeby brzmienie było moim jedynym problemem.
Led Zeppelin - Living Loving Maid
http://soundcloud.com/xlobox/living-loving-maid-cover
Bez obaw, to na razie ostatnie Led Zepp.
Metallica - Enter Sandman
Fajnie grasz tez chce tak kiedys
Solo mi się nie podoba, słychać że za szybkie dla Ciebie, bardzo niedokładnie zagrane, czasami rwane dźwięki, o bendach już nawet nie wspomnę. Ogólnie dajesz radę, dobrze Ci idzie tylko fajnie by było gdyby ten twój przester miał więcej środka żeby było coś słychać i mniej basu, żeby tak nie mulił.
W sumie nie czuję dyskomfortu "szybkości" jak gram tę solówkę, a dźwięk mi urywało przy włączonej kaczce, nie wiem czym to jest spowodowane. Jedynie mam problem we fragm. 3:12 - 3:15, wydaje się łatwy, a nie potrafię wyczuć, czy grać go szybciej czy wolniej. Bendy rzeczywiście sknociłem. Aha, a środek skręciłem, żeby było bardziej "Metallikowo".
W przyszłym tyg. coś wrzucę, bo od 3 miesięcy strun nie zmieniałem. Więcej z nich nie wycisnę.
Będziesz dobry jak Metalika to sobie będziesz skręcać środek, na następnym nagraniu ma być odkręcony, żeby mi nie zamulało i żebym słyszał co grasz.
Venom - Black Metal
Iron Maiden - Can I Play with Madness
Vader - Sword of the Witcher
Czasami grasz takie urwane dźwięki np. w Can I Play With Madness więc psuje to trochę efekt końcowy. Ogólnie nawet fajnie ale ja nie jestem autorytetem na tym forum więc moja opinia liczy się o 50 % mniej ;p
No, są nierówności, urywane i niedokładnie zagrane dźwięki. Pracuję nad tym.
Metallica - Welcome Home
Bawiłem się pitch shifterem i stwierdziłem, że przy okazji nagram.
The White Stripes - Seven Nation Army
lobo grasz dobrze ale tak jak mowilem postaraj sie popracowac nad dzwiekiem moze jakis dobry
Interface np. Line 6 POD Studio GX spelni swoje zadanie przez co dzwiek bedzie czysty. Pomysl takze nad nagraniem jakiegos filmiku wiesz dzieki temu zawsze ktos wytknie ci bledy ktorych ty nie zauwazasz nawet zle trzymanie kostki itp.
^Zakup dobrego interfejsu biorę pod uwagę w dalszej perspektywie czasu (póki co mam ważniejsze wydatki na głowie). Co do filmiku, nagrać bym mógł "kalkulatorem" ale nie wiem czy byłoby tam dużo widać. No i nie mam kabelka USB do swojej obecnej komórki.
rozumiem kasa niestety nie spada z nieba a jak sam mowiles sa wazniejsze wydatki. Co do nagrywania video jesli masz mocnego kompa kup sobie jakas lepsza kamerke internetowa i powinno byc git. Zycze powodzenia w odkladaniu kasy
Witam. Tym razem brzmienie powinno być lepsze.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=hI9uAmE7OTA[/video]
Nówka, jak zwykle proszę o opinie.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=1B8r0M18o6Y[/video]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc