Temat: Poradnik "Od zera do mistrza"
Witam, pragnę Wam przedstawić poradnik, który napisałem dla osób mających trudności ze znalezieniem informacji w internecie. Ja sam na początku miałem trudności z szukaniem informacji, które często są sprzeczne, niepełne. Dlatego postanowiłem zrobić coś pożytecznego i napisać poradnik, który byłby zbiorem informacji dla początkujących gitarzystów. Takie coś można otworzyć, nic nie wiedząc o teorii, i zamknąć, będąc w teorii obeznanym. Przynajmniej taki jest cel, dzisiaj dostępna jest część pierwsza. Ale nie martwcie się, dalszy ciąg "pisze się"
Ważna uwaga: poradnik nie należy tylko czytać, trzeba siedzieć z gitarą w ręku i sprawdzać, czy rozumie się temat!! Przy każdej następnej lekcji zakładam, że poprzednia jest opanowana. Ten forumowy temat jest przeznaczony m.in. dla czytelników mających wątpliwości. Pytajcie!
Wypadałoby podziękować osobom, bez których ten poradnik pewnie w ogóle by nie powstał. Zacznijmy od początku.
ridemybike - użytkownik, który zainspirował mnie do pisania. Prowadzi blog początkującego gitarzysty https://www.youtube.com/user/ProjectXGuitar. Pokazał, że nie wszystko trzeba robić dla siebie W dodatku od początku pomagał mi w pisaniu, sprawdzając poradnik z pozycji żółtodzioba. Od początku jest najbardziej zaangażowany w projekt, dzieląc się spostrzeżeniami.
Krzysztof Błaś - osoba, która przyczyniła się do powstania poradnika, gruntownie go sprawdzając pod względem koncepcji oraz teorii. Dał mi bezcenne wskazówki odnośnie planu tematów oraz wytłumaczył, że nie warto iść na łatwiznę Dzięki niemu udało mi się uniknąć popełnienia wielu gaf, które odróżniają zwykłego gitarzystę od profesjonalnego muzyka.
kavoo - człowiek odpowiedzialny za opracowanie graficzne, skład i łamanie. To dzięki niemu poradnik nie wygląda jak kilka stron wyrwanych z zeszytu lecz profesjonalnie jak pełnoprawna książka. Dzięki niemu przejrzystość i przyjemnośc czytania jest o wiele większa.
Podziękowania za sprawdzenie pod wzgędem teorii należą się również użytkownikom RiffingMan oraz Blisher.
poradnik teorii gitarowej - http://www.sendspace.pl/file/ec10e24565 … za-ver-2-0