Temat: Bicie balladowe
Na tym filmiku pojawia się tzw. "bicie balladowe":
[video]http://www.youtube.com/watch?v=w8n4dE9mZq0[/video]
Czy ktoś mógłby mi opisać szczegółowo z ilu uderzeń w dół a ilu w górę składa się ten rodzaj bicia?
Z góry dzięki.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na tym filmiku pojawia się tzw. "bicie balladowe":
[video]http://www.youtube.com/watch?v=w8n4dE9mZq0[/video]
Czy ktoś mógłby mi opisać szczegółowo z ilu uderzeń w dół a ilu w górę składa się ten rodzaj bicia?
Z góry dzięki.
W życiu nie słyszałem o czymś takim jak bicie balladowe. Ja gram teksańskiego na elektryku D-3x G-5x A-4x bijąc ciągle z góry.
Pozdro.
Na stronie tej dziewczyny jest pokazane co to bicie balladowe.Jej strona jest gdzieś tam w profilu chyba.
Ej ej chyba mpx ma racje ze nie ma czegos takiego jak bicie balladowe, ale dla poczatkujących moze byc pomocne.
Poza tym ładna dziewczyna, gra na gitarze i ma przepiękny głos - czyli wszystko w najlepszym porządku
Sry ale nie moge
lol ;P fajne to bicie balladowe ^^ to metallica z N.E.M i innymi utworami wypada z czolowki ballad;p
Też szczerze mowiac mnie dziwi ta nazwa,no ale nie wiem co za ludzie wymyslili to bicie balladowe.
W samouczku, który kiedyś miałem były właśnie rozpisane takie różne bicia, walce, beguiny, flamenca i inne. Jakieś ballady też tam były więc istnieje jakiś schemat bicia, który nosi taką nazwę, ale ja nigdy ze schematów nie korzystałem więc nie wiem.
heh sry ale rozpisywac mozna ale kazdy innaczej cos interpretuje i nawet jakby mial krzywo ustawione bicia moze nie zagrac ballady po za tym no prosze was czy mettalica wali ballady wedlug schematu gora dol? ^^ ne mowie tu o skomplikowaniu ale tez nie o zbytnim uproszczeniu, wszystko zalezy od interpretacji kazde bicie moze byc ballada jesli dobrze sie je zagra ;P
sory za offtop, ale... na jakiej gitarze ona gra?? struny jak doskonale słychać nylonowe, i mostek typowo jak w klasycznej, a gitara wygląda jak akustyk xD
LOL to moja gitara oO
Ja tez taką mam stary defil... tata jak byl mlody to zakupil i teraz mam
Ale moja, mimo pęknięć, brzmi lepiej!
Sorry ze odswiezam, ale dosc czesto u mnie pojawialo sie tzw. bicie balladowe, mozna nim zagrac praktycznie kazda ballade
schemat: DDG GDG
Dół,Dół Góra Pauza Góra Dół Góra
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc