Nie wiem czy to dobry wybór, ale raczej kupię tego(http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/gitary/gitary-akustyczne/ibanez-v50bk-jam-pack) ibaneza, bo chciałbym się zmieścić w 400zl, a w ogóle myślę, że ta gitara jest dobra na początek i myślę, że jakby mnie granie na gitarze wciągło to ta gitara posłuży mi kilka miesięcy, może nawet lat...
Jeśli macie jakieś propozycje gitar to podajcie, ale cena ma nie przekroczyć 400zl i najlepiej jakby w zestawie był pokrowiec, lub osobno, ale żeby się gitara+pokrowiec zmieściło w ok. 400zl
I w ogóle co sądzicie o kupnie gitary przez internet? I czy poradzę sobie z nastrojeniem jest za pomocą tunera? Pytam bo jestem w tym zielony i nie mam pojęcia czy dam radę to nastroić ;]
I jeszcze jedno pytanie, czy wycięcie w pudle rezonansowym jest bardzo przydatne czy da się równie wygodnie grać na gitarze z pudłem bez wcięcia?
Następne moje pytanie brzmi, do czego tak właściwie służy korbka do nawijania strun, jak się jej używa, czy da się bez niej założyć struny?