Odp: [Gitara klasyczna i akustyczna] Co wybrać?
Noo, dlategomowie ze 1 i 3 odpada czyli SkyWay. Nie znam nikogo ktoje wychwalalby. O Craftmanie slyszalam podzielne opinie wiec nie wiem. Poczytaj MArcin poradnik jakich gitar nbie kupowac ;p
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Noo, dlategomowie ze 1 i 3 odpada czyli SkyWay. Nie znam nikogo ktoje wychwalalby. O Craftmanie slyszalam podzielne opinie wiec nie wiem. Poczytaj MArcin poradnik jakich gitar nbie kupowac ;p
a co powiecie o moich poropozycjach mam posta troche w gore
Mhmm..SkyWay odpada
Mainland...mhmm..allegrowicz dodaje pierdoly pokrowiec, kostki.. itp. cena taka powiedzmy niska a marka nieznana. Wiesz nie che nic insynuowac, aczkolwiek podejzane z jednej strony, a z drugiej moze faktycznie okazja? Mam podzielna uwage. Co do Venture to slyszalam wiekszosc dobrych opini. Moze znajdzies z na temat tej Ventury w interneci wiecej info czy u nas an forum w poradniku wyzej wspomnianym: Jakich gitar nie kupowac
Ujmę to tak: ten temat jest odpowiedzią na wszystko Przeczytaj go jeszcze raz od początku, potem przeczytaj ten: http://www.gitaradlapoczatkujacych.pl/f … ADNIK.html i sam sobie odpowiedz Mi to zajęło jakieś 30 min i nie musiałem zadawać żadnych pytań które były zadawane już kilkanaście razy. A co do akustyk - klasyczna, to zależy od tego co chcesz grac.
oks dzieki za rade chyba kupie sobie akustyczna Craftmana ;]
Dokladnie. Dzisiaj powtarzam i powtarzam o poradniku. Ale ja na poczatku nie bylam peno co bede grac. Bylam mlodsza. Wiedzialam ze che grac ale nie bardzo co. Moj gust muzyczny wtedy byl nie taki jak dzis. Wtedy byl owszem Dzem ale w mniejszym stopniu Nirvana.. i nie bylo RHCP. Teraz wszystko sie zmeinilo i wiem ze che kupic akustyka badz elektryka. A jak narazie brzdakam na klasyku ;P
Do wszystkich ktorzy chcą kupić jakieś skywaye,soundery itd.Nie lepiej dozbierać i kupić greengo?Skoro uzbieraliście 200zł to i uzbieracie 400zł.
Witam!!!:P
Jestem tu nowy i chciałbym nauczyć się grać na gitarze akustycznej.Gitara to dla mnie czarna magia uczę się z tej stronki,a gitarę w rękach miałem raz w życiu:D.Jak wyżej chce kupić sobie akustyka mam do dyspozycji około (500-600zł.).Rozmyślam nad T.Burton Greengo W-C BK oraz nad Stagg SW-201 BK nie wiem co wybrać(na pewno pomiędzy tymi dwoma ).Chcę aby dobrze się na niej grało i dźwięki dobrze brzmiały żeby się nie zniechęcić a kasa na marne.Ma być ona dobra na początki nigdy nie grałem ale mnie to strasznie pociąga...
Pozdrawiam!!!:):):)
http://www.bratpol.com.pl/?prod=1448&cat=8
Tyle powiem.600zł i masz świetną gitarę i wszystkie pierdoły do niej potrzebne.
no dzięki Ci za odpowiedź
Dobra jestem nowy i mam pytanko
Wiec mam juz troche odlozone kaski na gitarke (ok300-350 zl) i sie tak zastanawiam czy kupic juz cos w tej cenie (jesli tak to moze ktos poradzi co ) czy lepiej poczekac jeszcze troche i wyskrobac jeszcze te 150-200 zl i kupic juz cos na dluzej.....
Aha i chodzi mi o akustyka...
Dozbieraj do T.Burtona Greengo.
więc co polecacie? zaznaczam że jednak przerzuciłam się na akustyki. Mogę wydac 350, w ostateczności do 400 zł.
T burtona greengo za 395 zl można znaleźć nowego... ale ja już to pisałem... nawet nie raz.
jasne. Niektóre hobby są dość drogie. A greengo jest chyba najlepszym wyborem. W końcu chyba kupić jedną za 400, niż szmelc za 200, a parę miesięcy później i tak wydać cztery setki. Skoro wszyscy polecają T.Burtona to chyba coś w tym jest. Niestety muszę poczekać na to cudo jeszcze ze trzy tygodnie. Na razie pozostaje mi tylko oglądać zdjęcia...
Ok mam pytanie chodzi mi o T.Burtona Greengo... i teraz chce kupić czarnego czyli BK ale co wpisać żeby była normalna wielkość pudła i był z cutaway'em (W-c) czy coś innego...
i co to znaczy ze gitara jest typu western albo jumbo ;p
Może wyda się to wam śmieszne ale naprawdę nie wiem ;]
Kurde i jeszcze jedna sprawa... Już taka bardziej drugorzędna
pomóżcie bo nie mogę się zdecydować czy kupić BK (czarna) czy WRS (ciemna podpalana wiśnia) ;] oglądam oba kolory od długiego czasu i nie mogę się zdecydować wiec pomóżcie i powiedzcie która sie wam bardziej podoba ;]
Ja bym na twoim miejscu brał wiśnie, bo pod czarnym łatwiej ukryć wady drewna.
Pod wiśnią też nie widać drewna. Ja mam wiśnie, a w sumie wolałbym naturalną
Czarna się szybko brudzi,na początku mi się czarne aku bardzo podobało ale teraz wole naturalną.Mój znajomy ma greengo wisnie i wg mnie na zywo to gorzej wyglada niż w w necie na zdjęciach.
Dobra dzięki;] chyba wezmę w jakimś bardziej naturalnym kolorze
ale czy może mi ktoś jeszcze odp na 1 cześć pytania bo ona nie bardziej interesuje
Z góry zaznaczam że nie przeczytałem wszystkich stron tego tematu - kto by to ogarnął, brak chęci i dzisiaj też czasu na to. W tym co przeczytałem nie znalazłem nic o firmie MSA. Może mi ktoś zopiniować jakie gitary robią? Tylko nie piszcie poraz 487 że lepiej greengo t burtona
http://www.allegro.pl/item784699732_git … akosc.html
A znalazłeś coś o gitarach za 200zł?
Ta gitarka ma nawet malowaną podstrunnicę, bo szkoda im palisandru było wkladać, zeby nie uciekł z tych tanich klejów...
Tylko nie piszcie poraz 487 że lepiej greengo t burtona :)l
Poraz 488 lepiej t.burtona greengo.
Nie musi być T.Burton, ale tego czegoś na pewno nie polecam. Gitara kosztująca 150 zł najprawdopodobniej jest wykonana z lichej jakości materiałów. Może ci się trafić co prawda dobry egzemplarz, ale równie dobrze po jakimś czasie może ci się coś rozkleić, wygiąć lub odpaść.
może ta ?? http://muzyczny.pl/pokaz.pl?id=128490 albo T.Burton Greengo też poleca wiele osób
http://muzyczny.pl/pokaz.pl?id=128888
A co sądzicie o tej ???
wystrzegaj się elektroakustyków w tej cenie dobre e akustyki kosztują od 1000 PLN z tego co słyszałem a w tej gitarze elektryka na pewno nie będzie powalająca i ona także zmniejsza cenę gitary a wraz z nią jej jakość.
Witam chce sobie zakupić gitarrrrę akustyczną firmy Epiphone, będzie to moja pierwsza gitara, nigdy nie miałem styczności z gitarą więc jestem początkujący i mam do was pytanie czym te modele się różnią:
Model AJ 100NA
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … e-aj-100na
Model DR 100NA
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … e-dr100-na
różnią się one czymś? bo na stronie piszę to samo w tym i w tym.
Może ktoś miał już styczność z tą gitarą to niech od razu napisze czy warto za tą cenę i jak się sprawuje, albo też jak ktoś może to zapoda jakąś gitarkę akustyczną na początek do wydania mam 400 zł
Za wszystkie odpowiedzi dziękuje i pozdrawiam
Spytaj się sprzedawcy bo ja różnicy nie widzę
Aha, no okey a co do tego Epiphone to czytałem trochę o nich i ludzię się wypowiadają że gitary poniżej 1.000 zł to badziewia xD i nie wiem czy kupić Epiphone czy coś innego, doradzicie ? xD
Siema wszystkim!
Mam max 300zł i chcę kupić gitarę akustyczną jaką polecacie do tej ceny. (Nie, nie mogę dozbierać jeszcze 100zł do T.Burtona Greengo).
Pozdrawiam
Stagg SW 201 BK
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … g-sw-201-b
Witam!
Szukam gitary akustycznej, z możliwością podłączenia do głośnika! Mogę na nią wydać max 400 - 450 zł.
Szukałam takiej, ale niestety jeszcze nie znalazłam! ;(
Pomóżcie!
Jeśli zobaczycie jakąś taką to dajcie linki! Dzięki )
J&D CDG-1E3
A ta???
Mi się podoba ;p
nie znajdziesz dobrego elektro akustyka wtej cenie przykro mi ...
Polecam wszystkim gitare akustyczną JACK & DANNY sama taką mam i naprawde spisuje sie bez zarzutów
Polecam wszystkim gitare akustyczną JACK & DANNY sama taką mam i naprawde spisuje sie bez zarzutów
A czy ta gitara ma możliwość podłączenia do wzmacniacza ??
J&D robią może i dobre gitary ale w tej cenie to raczej tylko akustyki ... Jak już mówiłem raczej ciężko trafić na dobrego e.akustyka w takiej cenie <440 zł> ... Może niech jeszcze ktoś się wypowie w tej sprawie ale ja odradzam tę gitarę.
J&D robią może i dobre gitary ale w tej cenie to raczej tylko akustyki ... Jak już mówiłem raczej ciężko trafić na dobrego e.akustyka w takiej cenie <440 zł> ... Może niech jeszcze ktoś się wypowie w tej sprawie ale ja odradzam tę gitarę.
Wiem, ale ja nie potrzebuje jakiejś bardzo dobrej gitary. Jestem początkująca, ucze się dopiero pół roku i chce gitare w niskiej cenie.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc