Temat: Tenacious D - History
Siemano
Podoba mi sie ta piosenka, znam akordy tylko nie mogę wyczaić bicia. Jeśli ktos mogłby pomoc..
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siemano
Podoba mi sie ta piosenka, znam akordy tylko nie mogę wyczaić bicia. Jeśli ktos mogłby pomoc..
Siemano
Ja znam bicie ale nie znam akordów
Wymiana?
D C G
we ride with kings on mighty steeds across the devil's plain
D C G
we've walked with g's on satan's cross he did not die in vain no
D C
kyle's fingers be silver and jack's voice then be gold
G
so lest you think we're vain
D C G
we know it's open mic night but we don't care tenacious d we reign
D C G C D C G C D
we reign supreme oh god burrito supreme and a chicken supreme
C G C D C G C D
and a nacho supreme supreeeeeeemmmmmeeeeeee yeahhh
C G C D
aaaaaaaaaeeeeeeeeaeaaaaahhhhhhhh go now go now kyle supreme
nie, to raczej był żart, daj może linka na youtube albo coś, bo my nie znamy wszystkich piosenek na pamiec ^^
Spoko:
[video]http://www.youtube.com/watch?v=zc-kkRgDAyM[/video]
Interesuje mnie bicie od momentu po słowach: "to power"
Kurcze nareszcie parę osóbek co lubi tenaciuos D mimo kiepskich tekstów znaczy śmiesznych ale nie ambitnych dobra przejdę do rzeczy w czym zaznaczę żmudnie jak zwykle że uważam że należy to robić samemu jak wystukiwanie rytmu to tak samo chyba nie jest trudne ^^ podam najprostsze bicie które z resztą będzie bliskie oryginalnego ale nie do końca bo w oryginale on dodaje inny akord np przy D, nie wiem czy jeszcze gdzieś indziej też bo nie grałem tego jeszcze w sumie ale z tego co słyszę to tak jest. Dobra sory za rozpisanie jeszcze tylko dodam walcie w wioliny większość utworu.
Bicie :
dół dół góra góra dół góra dół dół góra góra dół góra itd.
P.S Ważne jest też żebyś szybko zmieniał akordy i nie było jakiś kicksów ;]
O, super dzieki:D. Widze, ze sie zrozumiemy . Dzieki wielkie:D Z akordami sobie radze, wiec nie bedzie problemow
Tenacius D ma swój styl,a jego teksty mnie zawsze rozwalają.Gram dopiero tydzień na akustyku,czy to jest trudna piosenka do zagrania?
D C G C D C G C D
we reign supreme oh
tak, raczej trudna.
Niee trudna raczej szybka
przynajmniej dla mnie - szybka = trudna
Hmm... odnośnie wypowiedzi Pearl'a - myślę że dużo ludzi lubi Tenacious D , oni po prostu wyciągają to co najlepsze z Rock'a i przy tym robią niezłe Show.
Heh zapewne chociaz znam osoby ktorym sie nie potoba to co zrobili wina tego ze teksty ich nie maja ambitnego przeslanai ale same melodie maja swietne. Polecam uczyc sie ich utworow poczatkujacym gitarzystom bo sa dosyc proste a sie wygimnastykuje troche palce przy niektorych utworach ^^
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc