Temat: Wzmacniacz do kompa
Witam. Podłączyłem sobie ostatnio wzmacniacz gitarowy do komputera. Wszystko ladnie pieknie tylko mi troche spoznia. czy jest do tego jakis program czy to juz tak bedzie na wieki wiekow?
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. Podłączyłem sobie ostatnio wzmacniacz gitarowy do komputera. Wszystko ladnie pieknie tylko mi troche spoznia. czy jest do tego jakis program czy to juz tak bedzie na wieki wiekow?
Poszperaj trochę w ustawieniach karty dźwiękowej, może uda Ci się zmniejszyć te spóźnianie
Napisz jakiego programu do nagrywania używasz i w jaki sposób podłączyłeś ten wzmacniacz. Gdy podłączysz wzmacniacz z gitarą do kompa poprzez wejście mic, czy line-in, to nie ma latencji przy bezpośrednim odsłuchu sygnału, ale gdy korzystasz z programu wymagającego w karcie dźwiękowej obsługi sterownika ASIO, to pojawia się problem latencji. Napisz dokładnie, co zrobiłeś, a zobaczymy w czym rzecz.
nagrywam przez line w kompie i audacity
Jak podłączyć samą gitare pod kompa ?
musisz miec przejściówkę na jack 3.5 mm i wpinasz do wejścia linowego, wszysto powinno byc ok
podłączam i nic nie wiem co mam dalej robić pomoże ktoś ?
sprwadz w ustawieniach dzwięku, może masz wejście liniowe wyciszone
Ja mam wszystko ok w ustawieniach a i tak nie gra w czym to mam grać w jakimś programie od początku może ktoś powie co i jak ?jak dla idioty bo nie wiem normalnie podłaczam do wejścia liniowego i co dalej ?
Podłączasz i to wszysto, powinno grać (chyba, że nie masz głośników podpiętych xD). Spróbuj też do mikrofonu, sygnał będzie słabszy niż w liniowym ale będzie. Jak nie pójdzie to nie wiem, może masz jakies lipne sterowniki...
Albo jeszcze jedno, może najmniej prawdopodobne ale może tak być, że z przejściówką jest coś nie tak i nie łączy
Ok dzięki za pomoc w przejściówce kabel się odłączył ale go przylutowałem i jest git THX
nie ma za co
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc