Temat: stojak na gitarę
Witam,
potrzebuję zakupić stojak na gitarę klasyczną, jednak po przejrzeniu ofert w internecie zauważyłam, że są one w rożncyh cenach. Czy te stojaki czymś się różnią poza ceną?
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
potrzebuję zakupić stojak na gitarę klasyczną, jednak po przejrzeniu ofert w internecie zauważyłam, że są one w rożncyh cenach. Czy te stojaki czymś się różnią poza ceną?
cena=jakość ;]
Pewnie materiałem z jakiego są zrobione, wytrzymałością itp. Zresztą jak wszystko:) Zazwyczaj cena przekłada się na jakość;/
A takie wieszaki na ścianę to się opłaca? W sensie czy są wygodne, względnie proste w montażu i czy sięz nich gitara nie spieprzy (choćby jak ktoś przypadkiem zahaczy dajmy na to).
Ja mam soundera na którym nie da się grać i robi za ozdobe na ścianie wisi na 2 długich gwoździach owiniętych apaszką:D trzeba sobie radzić:D Nic mu się nie dzieje więc na wieszaku tym bardziej nie powinno sie coś dziać
hmm to chyba zależy od wieszaka ;p taki na przykład byłby chyba w miarę dobry ;p
Dzięki wszystkim za dotychczasowe odpowiedzi, tylko że mi chodzilo o STOJAK na gitarę a nie wieszak. Dla przykladu na allegro znalazlam cos takiego http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&a … itar%C4%99 i nie wiem czym się różni stojak uniwersalny od takiego pod konkretną gitarę (klasyczną).
Jak nie będziesz nim rzucać to bierz najtańszy, ja mam najtańszy WIESZAK na gitare i jest ok, kupiłem go za 9zł wystarczy wywiercić 2 otwory w ścianie dać kołki, wieszak, śruba i trzyma, moją gitare 3kg bez problemu trzyma, wedłó mnie to zależy od tego jakich kołków się użyje (długość), powieścić się na tym nie powiesisz, ale gitare luzem wytrzyma!
Wieszaki to fajna sprawa, jeśli masz mało miejsca w pokoju. Ale skoro kolega chce, to niech kupi stojak. Myślę, że za ok. 35/40 PLN już będzie miał bardzo przyzwoity stojak.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc