Temat: Guitar Pro - jak zacząć?
Witam. Chyba nie było jeszcze takiego tematu (jak był to sorry). O co chodzi z tym guitar pro? Ma ktoś do tego jakiś proadnik czy coś???
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. Chyba nie było jeszcze takiego tematu (jak był to sorry). O co chodzi z tym guitar pro? Ma ktoś do tego jakiś proadnik czy coś???
Ale pytasz skąd to można ściągnąć czy masz na komputerze i nie wiesz jak się zabrać za obsługę?
mam na kompie i nie wiem jak się wziąść za obsługę
sciagasz z np 911tabs.com jakis tab do guitar pro wlaczasz go i wiesz co i jak grac. Mam na kompie piosenki od A-Z. Jak co to pytac
ja mam takie pytanie... No bo ja terz sobie ściągam taby do guitar pro ale one są w formacie gp czyli tylko do tego programu a jak w guitar pro dodać i odtworzyć zwyczajną tabulaturę np. tę z notatnika, jak ja prubuje to wyskakuje że mam zmienić ilość nut czy coś ;/...
Tu przydaje się znajomość wartości nut. Ilość nut w takcie zależy w dużym stopniu od metrum. A poza tym rzadko której piosenki nie ma rozpisanej w gp w internecie. Może warto ściągnąć taką tabulaturę i nie martwić się o kopiowanie jej z notatnika na gp?
Kto wie skąd można ściągnąć pełną wersję tego programu za Free
jak chcesz to napisze na PW pelna wersje ale zcrackowana za FREE
JA taby do Gituar Pro ściągam z http://www.ultimate-guitar.com/
Wydaje mi się że crack do wersji trial nic nie da....
Trzeba mieć pełną wersję i ją Crack'ować
ja ściągnąłem za darmo ^^ w packu był kod instalacyjny i wszystko (poszukajcie na megawarezie), i tak przy okazji rouge jak takaś cwana to znajdź mi half way up my head albo naked w wykonaniu suicidal tendencies ;p ja z tydzień szukałem i nic... ;/
znalazłem to 2 ale nie wiem czy dobre http://www.ultimate-guitar.com/tabs/s/s … ar_pro.htm
Sylwester- nie ten zespół. Niestety, też nie znalazłam. Ale przecież nie napisałam, że znajdziesz każdą piosenkę, tylko że rzadko której nie ma w internecie (a te piosenki to taki przykład).
Polecam darmowy i w pełni wystarczalny do domowego użytku odpowiednik Guitar Pro - TuXGuitar (jest także w wersji linuksowej). Odczytuje pliki wszystkich wersji Guitar Pro, gra w midi
Super! :-) Dzięki za namiary na ten program, zaraz dodam informację o nim na stronę.
coś dla użytkowników linuksa
http://cyfrowydom.idg.pl/news/118987_3/ … zliwe.html
Wie ktos może jak zmienić format utworu tak żeby dało się go odtworzyc w audacity ? Bo mam przygotowany podkład w tym programie i chciałam teraz przenieść go do audacity i dograć tylko partie gitarowe ale nie chce mi odtworzyć w tym formacie
Nie da się zmienić formatu. Możesz co najwyżej mikrofonem to nagrać.
Ehh..... szkoda
mogie odkopać? ;p
w Guitar Pro jest opcja Eksportuj (w piątce na pewno...) i można do Wave albo do Midi, a Audacity czyta i to i to...
plik --> exportuj --> wybrany format
taa tylko w tedy nagrywasz przez mikrofon jak w audiocity xd
taa tylko w tedy nagrywasz przez mikrofon jak w audiocity xd
do midi nie zgrywasz przez mikrofon a skowertowac midi do mp3 czy wav to zaden problem
ale jak ci nagle wyskoczy okienko z gg to się zapisze też ten dźwięk ;p
ale jak ci nagle wyskoczy okienko z gg to się zapisze też ten dźwięk ;p
mowisz o exporcie do midi? to nie prawda! w midi glownie chodzi o to ze zapisuje wartosci nut (czestotliwosc, czas trwania) a nie jakiekolwiek inne fale dzwiekowe dlatego nawet nie moze zapisac dzwieku z gg w normalnej postaci, ani nie zapisuje w zadnej innej przy eksportowaniu w guitar pro ^^
No midi to może nie, ale w konwersji na wave to już tak.
midi na wave skonwertować to ja polecam Format Factory. Każdy format do każdego, wideo do mp3, żeby sam dźwięk był i wiele fajnych bajerów
Proszę Was, pokażcie mi dokładnie jak ściągać taby z 911tabs.com, bo za nic nie wiem jak to zrobić (głupota nie boli). A Guitar Pro czeka
O tak -->
/Edit: W tym etapie koło linku w tabelce widocznej na zdjęciu musisz mieć napisane "guitar pro" - tylko wtedy będzie można je poprać w rozszerzeniu .gpX
O! Dzięki wielkie ;>
Ja na siłę chciałam ściągać te nie na guitar pro. Ale już wszystko ok.
Hej wie ktoś jak w GP zaznaczyć takty tak by zwolnić , tak jak w zapisie nutowym jest "rallentando" zwalniając
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc